France – Roumanie – l’Entente cordiale Mihai Topescu si Francois Pohu-Lefevre @ Espace Christiane Peugeot Paris

prezentarepdf2France – Roumanie – l’Entente cordiale
Mihai Topescu si Francois Pohu-Lefevre

In aceasta primavara Espace Christiane Peugeot Paris va expune in premiera creatii ale artistului roman Mihai Topescu, intr-o expozitie bipersonala de anvergura cu artistul fotograf francez Fracois Pohu-Lefevre. Ideea unei astfel de colaborari a venit din partea doamnei Christiane Peugeot, presedinte a Centrului Cultural Christiane Peugeot cu sediul la Paris, care l-a invitat pe Mihai Topescu sa expuna ca artist special. Evenimentul va fi vernisat in data de 5 martie 2014 la orele 18.30 si va fi deschis publicului pana in data de 21 martie 2014.

Artistul roman va expune lucrari de sculptura recente, din ciclul “Sacrificiu” dar si opere din seria Personajelor(2009). Legenda mesterului Manole sau jerfta spirituala a familiei Brancoveanu l-au inspirat pe artist in egala masura, lucrarile fiind un simbol al sacrificiului – pentru creatie, pentru iubire, pentru credinta. Desi monumental, lemnul in care sunt sculptate “Ana” sau “Coconii” transmite emotia materiei vii si poarta amprenta creatorului.

Mihai Topescu este membru al UAP Romania, si a participat la expozitii de grup si personale in tara (Bucureşti, Arad, Craiova, Targu Jiu, Bacau) si in strainatate, in Danemarca (Ebeltoft), Cehia (Novy-Bor), Japonia (Kanazawa), Belgia (Bruxelles) Germania (Köln, Aachen, Dusseldorf), Olanda (Tubbergen) si a fost distins cu numeroase premii nationale si internationale.ana 2 intr alb ana 7 alb Ana 1 alb ana 5 alb