Licitatii Artmark – 18, 19, 20 februarie

 

Grigorescu, Tărăncuţă cu broboadă albăMărţişor de 65.000 de euro
în licitaţia capodoperelor de format miniatural la Artmark

Noua expoziţie Artmark, dedicată Mărţişorului, Dragobetelui şi Zilei Femeii, deschisă începând de marţi, 4 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, aduce peste 500 de loturi care compun tematica licitaţiilor lunii februarie. Licitațiile Artmark dedicate Mărțisorului au evoluat constant în ultimii ani, ducând indicele colecționarului de portofoliu, Art-Consacrat, către maxima istorică, la ultima ediţie, în 2013.
La ediţia din acest an, prin evenimentele dedicate Mărțișorului și Artei Importante, Artmark aduce în atenția colecționarilor opere din zona picturii, sculpturii, bijuteriilor și artei decorative, care își propun, prin unicitate și valoare, să continue seria rezultatelor spectaculoase pentru piața românească de artă.
În plus, luna februarie aduce licitațiile „Cabinetul de Curiozități – Arta Fotografiei, Muzicii și Scrisului” şi Licitația de Fotografie și Benzi desenate, reprogramate la data de 19 februarie.

Ghe. Petrascu, Natură statică cu fructe şi pahar cu nalbă
Bucureşti, 5 februarie 2014

Sesiunea de licitaţii 18-20 februarie reuneşte capodopere de format miniatural ale marilor maeştri, remarcabile fiind picturi reprezentative ce poartă semnătura lui Theodor Aman, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu sau Nicolae Grigorescu. Acesta din urmă vine în Licitaţia Mărţişor I – Pictură şi sculptură cu cea mai valoroasă operă a licitației, „Bordei în pădurea de pe Plaiu” (valoare estimativă: 40.000 – 65.000 de euro). Alte două capodopere grigoresciene de mici dimensiuni dedicate Mărţişorului în seara de 18 februarie sunt: „Tărăncuţă cu broboadă albă” (valoare estimativă: 20.000 – 35.000 de euro), operă cu o proveninţă cu totul aparte – colecţia pictorului Aramov, pictor cu o activitate expozițională intensă în special în Paris și Casablanca -, precum și o operă de Tezaur a Patrimoniului Naţional, „Măr înflorit”, ce a aparţinut uneia dintre cele mai valoroase colecţii private, cea a familiei Dona (valoare estimativă este de 25.000 – 35.000 de euro).

Un consacrat al genului, Theodor Aman, artist ce a scris recordul la categoria capodopere miniaturale în 2013 (42.500 de euro pentru „Veneţiană”), vine la Artmark cu pictura de mici dimensiuni „Zi însorită la Sinaia” (valoare estimativă: 14.000 – 18.000 de euro). Theodor Aman, Zi însorită la Sinaia

Expoziţia Artmark poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă, Str. C.A. Rosetti nr. 5, în perioada 4-19 februarie. Sesiunea de Licitații Artmark se desfăşoară în perioada 18-20 februarie, după cum urmează: Licitația de Mărțișor I – Pictură și Sculptură (marți, 18 februarie, ora 19.30, JW Marriott Grand Hotel), Licitația „Cabinetul de Curiozități – Arta Fotografiei, Muzicii și Scrisului” & Licitația de Fotografie și Benzi desenate (miercuri, 19 februarie, ora 19.30, Artmark – Palatul Cesianu-Racoviță), Licitația de Mărțișor II – Mărțișoare de epocă, Bijuterii și Artă Decorativă & Licitația de Artă Românească Importantă (joi, 20 februarie, ora 19.30, Athénée Palace Hilton). Grigorescu, Măr înflorit Grigorescu, Bordei în pădurea de pe Plaiu