Ion Iancuţ @ Muzeul Tarii Crisurilor, Oradea

Arta plastica contemporana romaneasca

Ion Iancut

Muzeul Tarii Crisurilor, Oradea

13 decembrie 2013

iancut

O expoziţie al cărei generic poate fi Despre antropomorfizarea tragicului. Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie 2013, ora 18.00, la Palatul Baroc (B-dul Dacia nr. 1-3), în cadrul Secţiei de artă.
Ion Iancuţ este pictor, sculptor şi desenator român (s-a născut la 28 februarie 1950 în Răducăneni, jud. Iaşi), o personalitate marcantă a artei plastice româneşti contemporane. Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucureşti, Ion Iancuţ are o bogată activitate expoziţională, atît în ţară (la Sinaia, Focşani, Iaşi, Timişoara, Bucureşti), cît şi în Europa şi Asia (Italia, Olanda, Suedia, Germania, Bulgaria, Cehoslovacia, Japonia), unde participă cu expoziţii personale sau alături de alţi artişti plastici reprezentativi din România.
Artistul plastic a primit numeroase aprecieri pentru munca sa, fiind recompensat cu diverse premii: Premiul pentru sculptură ambientală la Sibiu, Premiul Revistei de specialitate Amfiteatru şi Premiul pentru Sculptură al Uniunii Artistilor Plastici. De asemenea, este laureat al Marelui Premiu la Simpozionul de sculptură de la Burgas, a fost premiat pentru sculptură la Bienala de plastică mică de la Budapesta, a primit Medalia de aur Dantesca la Ravena, în Italia, Premiul Una Cultura per Europa, acordat de Institutul Cultural din Italia şi Premiul I la Simpozionul international de sculptură Mtheta din Gruzia.
La vernisaj vor lua cuvîntul dr. Aurel Chiriac, directorul Complexului Muzeul Ţării Crişurilor şi David Indig, critic de artă.