Mutație: Dan Pierșinaru @ Aiurart

Afis web Dan PiersinaruVă invităm să fiți alături de noi miercuri, 27 noiembrie 2013, începând cu orele 19:00, la vernisajul expoziției Mutație, o nouă instalație de fotografie analogică a artistului vizual Dan Pierșinaru. Evenimentul este găzduit de Aiurart Contemporary Art Space, pe Strada Lirei 21, București.

„În proiectul Mutație, Dan Pierșinaru ilustrează procesul de uitare în care contactul cu imaginea relevă o realitate subiectivă, selectivă şi, mai ales, instabilă. Amintirea unui moment, a unei fețe, a unui obiect se modifică, intră într-un proces de estompare, un soi de mutație a neclarității. Această mutaţie este, de fapt, o afecțiune” umană la care ne aliniem cu toții, cu atât mai mult cu cât imaginea produsă la un moment dat, odată consumată si arhivată, este iremediabil înlocuită la nivel mental. Fragilitatea memoriei în fotografia lui Dan Pierșinaru este cea care obligă la efortul de conservare personală și colectivă.

Artistul construiește un mediu în care imaginea se află în stadiu intermediar, cumva dislocată și „dis-temporală”. E o imagine suspendată, supusă unei mutații spre abstractizarea produsă de uitare, spre nimicul altceva și, nu în ultimul rând, spre cu totul altceva. Expoziția Mutație este un exercițiu de reflectare asupra limitelor memoriei la nivelul receptării imaginii, limite niciodată aceleași, mereu altele.” Olivia Nițiș – curatoare