Sanda ŞĂRĂMĂT @ CERCUL MILITAR NAŢIONAL

Sanda Saramat - Omagiu lui PallladyCERCUL MILITAR NAŢIONAL

INTERFERENŢE CULTURALE – Istorie militară
Joi, 21 noiembrie a.c., ora 17.15, Sala de Cinema.
Expunere cu tema „Ofiţerul şi subofiţerul în cazarmă” din cadrul programului cultural „Lumea militară românească (1859 – 1947), susţinută de profesor universitar istoric Petre OTU.
Intrarea este liberă.

Sanda Saramat - Case vechi
EXPOZIŢII
Galeria Artelor. Expoziţia de pictură şi grafică a artistei plastice Sanda ŞĂRĂMĂT.  Artista s-a format ca pictor la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” sub îndrumarea maestrului Alexandru Ciucurencu, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 1961 şi are lucrări în numeroase colecţii private şi publice.
„Interesată în investigarea atentă a unor anotimpuri şi spaţii româneşti, Sanda Şărămăt a descoperit, atât în peisaje, cât şi în compoziţiile sale cu personaje, un mod al sensibilităţii care implică un potenţial dramatic. Casele satului românesc, un drum de ţară, un peisaj  cu căpiţe sau arhitectura unui oraş de străveche tradiţie, ca Târgovişte, personaje monumental concepute ale compoziţiilor, elementele cele mai simple ale evocării primesc o serie de valori semnificative, devin semne pictural-lirice ale artei ei” – scrie criticul de artă Marina PREUTU în articolul „Un itinerar spiritual exemplar” din deschiderea albumului de artă „Sanda ŞĂRĂMĂT”.
Expoziţia este deschisă în perioada 11 – 28 noiembrie a.c.

Sala Rondă. Expoziţia de pictură a artistei plastice Cristina BUZDOIANU.
Expoziţia este deschisǎ  în perioada 11 – 24 noiembrie a.c.

Sala Foaier. Expoziţia de pictură  a artistului plastic Vasile Alexandru DINA.
Expoziţia este deschisǎ  în perioada 11 – 24 noiembrie a.c.

Expoziţiile pot fi vizitate zilnic, între orele 10.00 – 18.00.