O introducere in VIDEOPICTURA

videopictura_artindex_001 Munch_The_Scream videopictura_artindex_009Am ramas cu gura cascata – si, socotind dupa premii, nu numai eu – cand am vazut ce i-a dat prin cap lui Sebastian Cosor, specialist in animatie si maestru fara indoiala al computerului. Videopictura! Insa intre idee si realizare stau sute de ore de munca, procesoare si creiere incinse si, fir-ar sa fie, bani. Cosor a reusit sa creeze acest pilot care pleaca de la imaginea-vedeta a lui Munch dar merge mai departe de panza si contureaza o poveste in jurul personajelor din lucrarea expresionistului norvegian. Cuvintele sunt sarace in a reda calitatea filmului. Imi pare rau ca nu pot sa va arat aici versiunea 3D care este absolut spectaculoasa. Iat-o pe cea 2D:

 

Acest film se doreste primul dintr-o serie. dar despre proiectele echipei conduse de Cosor, intr-un articol viitor si cu voia artistului.

(Mihai Constantin)videopictura_artindex_002 videopictura_artindex_003 videopictura_artindex_004 videopictura_artindex_005 videopictura_artindex_006 videopictura_artindex_007Un text de Corneliu Antim: videopictura_artindex_008