De Ziua României, Make a Point inaugurează scara din jurul „Turnul de apă și artă”

De Ziua României,
Make a Point inaugurează scara
din jurul „Turnul de apă și artă”
Turnul de Arta din PantelimonTAP_comunicatz
.
Marea inaugurare a Turnului de apă și artă din Pantelimon va avea loc duminică, 1 decembrie, de Ziua națională a României. Make a Point și ING Bank România vă anunță pe această cale că a finalizat ultima etapă a proiectului derulat în ultimii doi ani, de reabilitare și transformare a Turnului de apă al Postăvăriei Române în Turn de artă.

În 2012, Turnul de apă a fost subiectului unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului româno-libanez Daniel Georges) pe partea superioară a turnului. (http://makeapoint.ro/point/Galeria_Din_Turn_ro.html)
În vara acestui an am demarat construcția scării elicoidale din jurul turnului, care ne va permite la final de an să vă oferim o panoramă spectaculoasă a orașului. Montarea scării întregește proiectul Turnul de apă și artă și ne permite să organizăm în el evenimente și expoziții așa cum plănuisem de la început. Scara exterioară va desăvârși  un spațiu atipic pe interior, vertical, special conceput să găzduiască instalații sau expoziții de artă pentru care până acum nu se găseau locuri adecvate.

Vizitatorii care vor fi în preajma turnului la 1 decembrie vor putea admira ce se întâmplă în turn, intrând în el și luând parte la un experiment inedit de muzică și vizualuri (creat de artiștii Suzana Dan, Cătălin Crețu și Șerban Jipa), despre care încă nu vă dezvăluim totul, pentru a nu strica surpriza.
În plus, cine urcă pe scară, până la 30 de metri înălțime, va putea să „spioneze” interiorul turnului pe ferestrele special „săpate în turn” sau va putea să privească în zare și să-și admire orașul.

Până la inaugurare îi invităm pe bucureșteni, și nu numai, pe pagina de Facebook a Make a Point (https://www.facebook.com/makeapointpantelimon) să participe la concursul „Ghici câte trepte are scara?” și să câștige un Ghid RePad sau dreptul de a pune primii piciorul pe scara Turnului de apă și artă.

###

Proiectul Turnul de apă și artă este o inițiativă Make a Point, realizat cu sprijinul ING Bank România, care beneficiază și de susținerea AFCN și Apa Nova. Asociația culturală Make a Point folosește acest obiectiv industrial – utilizat și azi la creșterea presiunii apei în conducte – în „lupta” pentru cucerirea culturală a cartierului Pantelimon. Înalt de 37 de metri (ultimul segment de 6 metri înălțime a fost deja pictat cu Perdeaua verde, proiectul votat de bucureșteni în urma concursului de proiecte), Turnul de Apă va deveni un obiectiv turistic și cultural, prin montarea scării în jurul lui.

Turnul este situat chiar în incinta Postăvăriei Române, pe Șos. Morarilor nr. 1, sector 2, București și este deocamdată singurul turn/castel de apă construit în perioada comunistă care își găsește și o aplicabilitate turistică.

###

Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societății Civile.