Expoziția ÎNTÂLNIRE @ Galeria „I. Nicodim”, Pavilionul Expozițional Mamaia

invitatie

“UNIUNEA ARTIȘTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA – FILIALA CONSTANȚA I organizează și prezintă expoziția ÎNTÂLNIRE, ce va avea loc în Galeria „I. Nicodim”, Pavilionul Expozițional Mamaia, joi 14 Noiembrie a.c., orele 17:00.
Expoziția de grup – Mihaela Onesa, Melania Bărbulescu, Horia Fărcașiu și Gelu Bandarica (părintele Efrem) – constituie o premieră în activitatea artistică de până acum a celor patru colegi, absolvenți ai Facultății de Artă din cadrul Universității OVIDIUS Constanța, promoția 2012.
Titlul inspirat al evenimentului artistic (autor Mihaela Onesa) semnalează povestea frumoasă a unei „întâlniri de viață” pentru cei patru tineri deveniți prieteni. Sosiți din medii diferite ale activității, interesul pentru exprimarea prin intermediul creației îi transformă în studenți, absolvenți și în prezent tineri plasticieni aflați la începutul unui drum lung. Melania Bărbulescu – un specialist devotat și interesat față de toate meandrele estetice, nu puține, ale modelajului dentar – demonstrează o apetență nebănuită pentru compoziții ample în care culoarea se transformă în simbol și semnificație; Horia Fărcașiu – un căutător atent al structurilor interne ce guvernează construcții și materiale aferente lor – devine un pasionat al materialului ceramic și posibilităților pe care designul formelor le oferă; Gelu Bandarica – cunoscut mai ales în calitate de „părintele Efrem”, monah în cadrul obștei Mânăstirii Dervent, propune un limbaj pictural al frumuseții și inocenței fundamentale pe care iconografia ortodoxă le oferă cu generozitate celor care știu să caute; iar Mihaela Onesa, „prâslea” grupării, adaugă evenimentului prin intermediul pânzelor sale, parfumul și savoarea unui univers colorat și sclipitor din interiorul căruia conflictele au fost îndepărtate.

afis

Opțiunile celor patru tineri plasticieni pentru relevarea unei lumi frumoase, echilibrată și adevarată ca prezență și semnificații – pot surprinde un public confruntat adesea cu stările conflictuale, disperarea sau necazurile transmise frontal sau subliminal prin intermediul diverselor forme de manifestare ale creației contemporane. Este meritul personal al tinerilor autori care demonstrează în același timp calitatea actului de învățământ al tot atât de tinerei facultăți de artă de la malul mării.
Vă așteptăm cu drag la ÎNTÂLNIREa din 14 noiembrie, orele 17:00.”

Critic de artă Alice Dinculescu