Licitatie Goldart – joi, 7 noiembrie

Rigoare… stil… fantezie
Joi, 7 noiembrie 2013

Realizări de marcă ale unor designeri  contemporani, dar și remarcabile creații plastice, definitorii pentru arta modernă și contemporană, sunt reunite în actuala licitație a Casei de licitații Goldart, toate având ca numitor comun rigoarea, stilul, fantezia.

Artefactele grupului de designeri selectate de brandul  ”Dizainăr” sunt revelatorii pentru un segment important al designului contemporan. Riguroase prin formă și concept, obiectele sunt indispensabile artefacte cotidiene, dar și creații artistice de un bun gust desăvârșit, în caracterizarea cărora stilul riguros și plăsmuirea ludică au o pondere însemnată.

Dintre pictorii contemporani ce figurează în actuala sesiune, Florin Șuțu se distinge prin forța evocatoare a creației sale.

Câteva pânze de excepție ale marilor maeștrii puse în licitație atestă încă odată adecvarea artei românești la conceptele de rigoare, stil și reverie. 1_tonitza_flori
Nicolae Tonitza (1886 – 1940)
Titlu: FLORI
Detalii: ulei/carton, semnat dreapta sus; lucrarea este reprodusă în catalogul ”Tonitza” de Al. Cebuc, pag. 64, Monitorul Oficial, 2008 (T.A.P.) 40 x 50 cm
Preț estimat: 28.000 – 30.000 euro