E un nou serif in oras: Muzeul Colectiilor de Arta

muzeul_colectiilor_07 muzeul_colectiilor_04Redeschis recent, Muzeul Colectiilor trece elegant si ferm pe un prim loc in opririle muzeale bucurestene si – prin extensie – romanesti. Colectiile sunt uimitoare, si vizitatorul le (re)descopera cu prospetime. Panotarea este impecabila si exponatele foarte bine puse in valoare.muzeul_colectiilor_03 muzeul_colectiilor_02 muzeul_colectiilor_08 muzeul_colectiilor_05Acum si ceea ce nu mi-a placut. Nu inteleg de ce muzeele de la noi impun vizitatorului o atitudine de intimidare, de parca ar trebui intrat in cladire cu basca in mana sau cu coltul de la broboada in coltul gurii. Oare cei/cele care conduc muzeele astea nu au fost niciodata in strainatate? Ma enerveaza la culme atmosfera de catacomba egipteana pe care administratorii o intretin in muzeele romanesti. De arta cel putin.

Mai e taxa de fotografiat. Revoltator e ca exista (100 de lei!) si apoi ca plata ei nu-ti da libertatea de a posta pozele pe site-ul acesta de exemplu.

Albumul Muzeului prezinta destul de sumar colectiile dar costa si el 175 de lei. Cam ca la Pompidou dar Bucurestiul nu e Paris…

 

Ma rog, una peste alta, vizitati muzeul (intrarea 15 lei sau 4, bilet redus). Colectiile sunt extraordinare!

(photo/text: Mihai Constantin)muzeul_colectiilor_01