FAMED – I feel mysterious today @ Club Electroputere Bucuresti

Famed_wFAMED

I feel mysterious today

04.10 – 05.11 2013

Vernisaj vineri, 04 octombrie, ora 19.00

Club Electroputere Bucuresti
Biserica Enei nr.16

Dragi prieteni,
Club Electroputere Bucuresti anunta vernisajul expozitiei “I feel mysterious today” a grupului german FAMED, vineri 4 octombrie, ora 19.00

FAMED este un grup artistic infiintat in 2003 in Leipzig si compus din Sebastian M. Kretzschmar (1978), Kilian Schellbach (1971) si Jan Thomaneck (1974).

Cei trei artisti provin din diferite zone ale lumii artei iar munca lor concentreaza metode si abordari artistice variate. Termenul FAMED  desemneaza in mod generic si conceptual faima motivationala si aspirationala pe care o doreste artistul si care devine creatoare de arta, functionand in acelasi timp ca logo si marca a grupului. In activitatea lui, FAMED descrie faima ca pe un amalgam de forte diverse si sisteme de valori specifice artei, factori ale caror efecte pot fi cu greu prevestite sau anticipate. Pe scurt: caracterul central al criticii practicate de FAMED vizeaza posibilitatea autonomiei artei.
Privind cariera de artist ca pe o constructie bazata pe valori ideatice, grupul reflecta o clara constientizare a mecanismelor de valorificare din domeniul artei, care preseaza si directioneaza din ce in ce mai evident factorul creativ.
Desi lucrarile grupului FAMED sunt site specific si se bazeaza pe interactiune cu spectatorul, finalitatea lor nu are nevoie de o audienta participativa. FAMED reflecta critic relatia dintre aspectele performaceului si gradul de permanentizare al operei de arta, fie prin instalatii temporare sau prin obiecte fetisizate.

În cei zece ani de activitate grupul a expus și a participat la numeroase proiecte, printre care: 2013 Differenz & Wiederholung, INTERIM, Kulturbahnhof Kassel, 2011 Gelegenheit zum Irrtum, Steinle Contemporary, Munich. 2011, 37 Manifestos, Forum Factory, Berlin. 2010 Untitled (ohne Titel), Neue Gesellschaft für Bildende Kunst, Berlin. 2009 Anabasis. On Rituals Of Homecoming, Ludwik Grohman Villa, Lodz, Polonia. 2008  Is This Happening?, Steinle Contemporary, Munich. 2007 »Principle Hope«, Manifesta 7, Rovereto, Italia.

Acest proiect a fost finantat de Kulturstiftung des Freistaates Sachsen

Partener Club Electroputere Bucuresti: Uniunea Artistilor Plastici