Licitatie Goldart – joi, 12 septembrie

Licitatia 112
joi 12 septembrie, ora 19.00, hotel Marshal Garden

Capture Capture1

Licitația Goldart – o incursiune în imaginarul românesc

Casa de licitații Goldart vă invită joi, 12 septembrie 2013, ora 19.00, la o “incursiune” în imaginarul românesc, aşa cum se reflectă el în opera unor cunoscuţi artişti moderni şi contemporani. De la Sorin Ilfoveanu la Jean Cheller, de la Zamfir Dumitrescu la Nicolae Grant, de la Vasile Grigore şi Marcel Chirnoagă la G.D. Mirea şi Paul Miracovici, universul imagistic al plasticienilor români ni se dezvăluie în ipostaze dintre cele mai atrăgătoare.

Reţinem cu precădere admirabile peisaje surprinse de Adam Bălţatu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, J. Al. Steriadi, N. Tonitza, Elena Popea, Ion Musceleanu, Gh. Vânătoru, Şt. Popescu, ş.a., portrete şi compoziţii cu personaje din opera unor Ion Iancuţ, Wanda Sachelarie Vladimirescu, N. Dona Delavrancea, Sabin Bălaşa, Dimitrie Berea, Ion Musceleanu, Ipolit Strâmbu, Aurel Băeşu, Nicolae Vermont, până la agreabile naturi statice semnate de Vasile Ştefan, L. Al. Biju, I. Cristian Popescu, etc.

O menţiune aparte o acordăm lucrării “Casă ţărănească” de Victor Brauner – remarcabilă operă de tinereţe în care, dincolo de abordarea realistă a motivului, identificăm un real interes pentru acorduri cromatice extravagante şi un sentiment al neliniştii care se vor insinua apoi în opera sa suprarealistă. Prin datele sale iconografice și de limbaj, „Casa țărănească” – lucrare prezentată în premieră de Casa de licitații Goldart – se configurează ca o lucrare de excepție din creația autohtonă a lui Victor Brauner. Lucrarea este însoțită de autentificare semnată de Samy Kinge și provine din colecția pictorului Alexandru Țipoia, căruia tabloul i-a fost oferit de Victor Brauner.
Lucrările pot fi văzute pe www.goldart.ro sau în expoziție, după următorul program:

Hotel Marshal Garden, Cal. Dorobanți 50 B
Miercuri, 11 septembrie, între orele 11:00 – 21:00
Joi, 12 septembrie, între orele 11:00 – 18:00