Finisaj No Retreat No Surrender la ART HUB

Afis-No-Surrender-oficial
Miercuri, 4 septembrie 2013 va avea loc de la ora 19.00 la ART HUB (Bdul Mărășești nr. 107 – zona intersecției Budapesta) finisajul expoziției retrospective Paul Hitter – No Retreat No Surrender.
De-a lungul verii ART HUB a găzduit expoziția No Retreat No Surrender a lui Paul Hitter. 4 septembrie este data la care închidem această expoziție și totodată ultima șansă de a vedea lucrările lui Paul Hitter strânse într-o colecție holistică: pictură, desen, fotografie, video, afiș.

Paul Hitter s-a născut la București în 1982. A studiat în România la București și în Germania la Munchen – unde și-a petrecut ultimii 9 ani. Arta sa a fost influențată de-a lungul anilor de ședere departe de casă de motive românești și balcanice, de muzica populară și lăutărească și în general de spiritul tipic zonei din care provenea. Astfel, a teoretizat ceea ce el numește ”expresionism balcanic”: un set de elemente vizuale și conceptuale care se traduc în pictură prin culori fove, personaje și tușe puternice, imagini cu o notă de agresivitate implicită dar și o sensibilitate aparte. Arta lui Paul Hitter se distinge și printr-o puternică compunentă socială, mesajul său amendând rasismul, discriminarea etnică, ipocrizia guvernelor și a sistemelor politice. Primul contact cu publicul bucureștean l-a avut în mai 2010 când a vernisat la Clubul Țăranului expoziția Exil curatoriată de Simona Vilău. De atunci a participat periodic în mai multe evenimente de grup iar în ianuarie 2013 a expus la Dianei 4 o serie de desene cu caracter social într-o nouă personală, Urban Drawings, curatoriată de Nona Șerbănescu. Activitatea expozițională a lui Paul Hitter este mai activă în străinătate decât în România. Astfel numai în ultimii doi ani a expus la Paris, Milano, Munchen în evenimente personale și de grup.

Expoziția lui Paul Hitter de la ART HUB vine să încheie o etapă importantă din cariera artistului, să treacă în revistă traseul parcurs, căutările și soluțiile găsite la diverse probleme artistice pe care și le-a pus în ultimul deceniu și, totodată, să deschidă o nouă fază creativă. Nu întâmplător perioada vizată coincide cu cea pe care artistul a petrecut-o în afara țării – de la plecarea din România în 2004 la întoarcerea (definitivă?) în 2013. […]O mare parte dintre lucrările prezentate la ART HUB au mai fost arătate publicului bucureștean în trecut însă niciodată într-o formulă atât de completă și fără elementul cronologiei aferent unei retrospective. Spre deosebire de o expoziție oarecare o retrospectivă implică o serie de dificultăți – procesul curatorial nu implică selecție și excludere ci adăugări și completare. Lucrările trebuie strânse, adunate, cumulate. Fiecare dintre ele este o bucată de puzzle la fel de importantă pentru înțelegerea globală a etapei vizate. Elementul documentar este implicit.
Nona Șerbănescu, curatorul expoziției

Pentru a afla mai multe despre artist publicul poate vizita pagina personală: http://paulhitter.blogspot.ro/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/paulhitter după cum pentru informații suplimentare despre expoziția No Surrender se poate accesa pagina www.ArtHub.ro