‘’SacrifICE”, un eveniment artistic de excepție deschis de Mihai Țopescu la Veneția

‘’SacrifICE”, un eveniment artistic de excepție deschis de maestrul Țopescu la Veneția33 sticlute

Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Gorj are plăcerea de a anunța expoziția artistului Mihai Țopescu, eveniment organizat în colaborare cu ICR și Primăria orașului Veneția. Preview-ul expoziției va avea loc marți, 16 Iulie 2013 la orele 18.30 la Piccola Galleria dell’ Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica Venezia și va putea fi vizitată până pe 25 August.
Expoziția “SacrifICE” are la bază un performance creat de artist în cadrul expoziției de la Palatele Brâncovenești vernisată în luna aprilie a anului curent. Proiectul explorează tema sacrificiului de sine în scopul creației printr-un video care captează procesul de topire până la dispariție al autoportretului din gheață al artistului.  Ritualul simbolic de transformare se împlinește prin crearea unei ediții limitate de  50 de exemplare în care a fost îmbuteliat firicelul de apă din performance-ul inițial. Ediția este însoțită  de un certificat de autenticitate.
Cu spirijinul Primăriei Venețiene evenimentul va fi promovat prin cele peste 100 de afise 100/70 cm diseminate prin oraș. În realizarea acestui proiect s-au implicat nume importante ale artei contemporane românești și internaționale precum Luminita Sabau, curator și inițiator proiect “Premiul European de Artă”, Victor Kornis, designer și criticul de artă Cătălin Davidescu.
Tot în aceeași perioadă artisul Mihai Țopescu va expune și la Muzeul de Artă Sellier din Cogolin, Franța timp de 3 luni 20 de sculpturi realizate în sticlă, lemn și metal. Vor mai urma expoziții la Saint-Raphael, Saint-Tropez și Dusseldorf. inv 2 ven

Despre UAP, Filiala Gorj
Cu o tradiție de peste 30 de ani în promovarea artiștilor și a artei gorjenesti pe plan național și internațional, UAP Filiala Gorj se mândrește cu nume valoroase în componența sa în afara lui Mihai Țopescu precum Vasile Fuiorea, Gheorghe Plaveti, Valer Neag, etc. Inițiativele de succes din ultimii ani precum simpozioanele de sculptură Brâncușiana, ediții succesive ale expoziției cu tema “Sacru în Artă” și proiectul expozițional din toamna acestui an de la Palatul Parlamentului aduc Filiala Gorj în atenția publicului larg căpătând tot mai multă notorietate.
Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați UAP Gorj la adresa uapgorj@yahoo.com. invitatie ven