Anghel T. Doina

doinaang1Moduli luminosi. Plasati i in fotografia unui parc de pe malul fluviului St. Lawrence -Canada

Doina T. Anghel
Formatie:
1989 – M.A. in istoria si teoria artei – Université de Montréal. Teza  despre influenta picturii pe sticla taranesti asupra picturii lui Kandinsky (scoala de la Nicula ca precursoare a artei abstracte).
1973 –  licentiata a Institutului N. Grigorescu (actual UAB) la clasele lui Ion Popescu-Negreni (pictura) si Costel Badea (sculptura ceramica)  Lucrare de diploma in portelan (design industrial ).
Lucreaza independent in Canada,  folosind  tehnici digitale (sculptura virtuala, fotografie si video, web design). Nu face arta comerciala.
Spatiul de expunere   este de asemenea virtual (pe web),   lucrarile fiind asociate  cu locuri imposibil si inutil de obtinut/inchiriat in realitate.
Unul din cele mai recente videos (e prea mare ca sa-l trimit prin mail) :
http://www.doinaanghel.com/video/illusion.html
Face gratuit pagini web pt. artistii care nu pot plati un web designer. Un exemplu :
http://www.doinaanghel.com/lelia_zuaf/
Doina Anghel se situeaza deliberat in afara retelelor obisnuite de intermediari ai artelor (colectii, institutii, galerii, muzee, literatura critica).

doinaangColoana.  Plasata  in fotoimaginea unui spatiu natural de pe o insula cubaneza – cayo Ensenachosdoinaang2Quartet.  Plasat  in fotografia unui spatiu natural de pe o insula cubaneza – cayo Ensenachosdoinaang2bQuartet.  Plasat  in fotografia unui spatiu natural din Arcticadoinaang3Quintet . Foi  care absorb imaginea ambianta.  Plasate  in fotografia unui spatiu public – piata centrala din Budapestadoinaang4Kugels. Plasate  in fotografia unui spatiu public – parcul  central din Salzbourgdoinaang4bSfere regale. Plasate  in fotografia unui spatiu natural populat de « king penguins » din Volunteer Point – Falkland Islandsdoinaang5Septet. Plasat  in fotografia unui camp de gheata din Arcticadoinaang6Inele (varinta redusa). Plasate  in fotografia unei plaje de pe o insula cubaneza – cayo Ensenachosdoinaang6bInele (varianta extinsa). Plasata  in fotografia unui spatiu natural din Bay of Plenty de pe coasta Noii Zeelandedoinaang7Zid. Plasat  in fotografia unui parc  natural de pe Illes de Boucherville – Canadadoinaang8Sextet.  Plasat  in fotografia unui spatiu natural de la Pituffik, Groenlandadoinaang9Coloane. Plasate  in fotografia unui spatiu natural de pe o insula cubaneza – cayo Ensenachosdoinaang10Tri-tripods (sic!) Plasati  in fotografia unui spatiu natural de pe o insula cubaneza – cayo Ensenachosdoinaang11Geamanduri. Plasate  in fotografia unui lac natural de la  sattiunea Mont-Tremblant – Canadadoinaang11bGeamanduri. Plasate  in fotografia unui rau din parcul Mont-Tremblant – Canadadoinaang12Strachini. Plasate  in fotografia unui spatiu salbatic accesat  cu zodiacul –  Pituffik, Groenlandadoinaang12bStrachini. Plasate  in fotografia unei morene  de la Pituffik, Groenlanda