Cursuri de Management al Artei – 7-9 iunie

Capture Capture2Institutul Artmark de Management al Artei are plăcerea de a vă invita la un weekend de seminarii despre piața de artă din România . Eveminemtul se adresează celor care intuiesc potențialul investițional al artei și doresc să se implice activ în această piață. Participând la Cursurile de Management al Artei aveți șansa să vă familiarizați rapid cu organizarea pieței de artă și principalele etape de creație artistică, aflând direct de la specialiștii din domeniu esențialul pentru a aborda avizat piața de artă.

Cursurile de Management al Artei îmbină teme de istoria artei cu sesiuni de lămurire a mecanismelor de tranzacționare ale pieței. Pe partea de istoria artei, programa urmărește evoluția principalelor curente europene în arta românească a sec. 19 si 20: academism, impresionism și avangardă, cu detalierea produselor culturale românești de patrimoniu originale (Colonia de la Balcic și Școala de la Baia Mare) și încheind cu direcțiile în arta contemporană românească. În completarea bazei teoretice, profesioniștii din piața de artă vor lămuri subiecte precum legea și fiscul comerțului cu artă, principiile de evaluare a operei de artă, capcanele pieței de artă, rolul galeristului în formarea cotei unui artist.

Cursurile sunt susținute de profesori de istoria artei, directori de muzee, galeriști/practicieni de renume din țară și invitați din străinătate, toți printre cei mai reputați profesioniști în materiile relevante. Printre lectorii ce au confirmat participarea se numără: Tiberiu Alexa, director al Muzeului ”Centrul Artistic Baia Mare”, Mircea Deac, reputat istoric de artă, Diana Dochia, directorul galeriei de artă contemporană Anaid Art Gallery din București, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, Tudor Octavian, critic de artă, Joana Grevers, directorul galeriei de artă contemporană 418 Gallery, Alin Ciupală, profesor universitar Universitatea București, Mihaela Mocanu, avocat al Casei de Avocatură “Țuca, Zbârcea & Asociații”, Manuela Plăpcianu, CEO Artmark și coautor al Indexului Pieței Românești de Artă.

Sesiunea de vară a Cursurilor de Management al Artei va avea loc în weekendul 7-9 iunie, la Palatul Cesianu-Racoviță, din str. C.A. Rosetti, nr. 5, sector 1, București.
Mai multe detalii despre cursurile Institutului Artmark găsiţi aici.
Înscrierile la curs se fac online prin formularul de pe site-ul Institutului Artmark ori prin email la adresa office@alegearta.ro.

Taxă de participare: 250 euro

Vă așteptăm alături de noi,

Institutul Artmark de Management al Artei