Mihai Topescu si Robert Koteles la Palatul Mogosoaia

Muzeul_Mogosoaia_03COMUNICAT DE PRESA

Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului va invita duminica, 14 aprilie, la vernisajul urmatoarelor expozitii: Mihai Topescu  “Sculptura I Sacrificiul”, Galeria Cuhnia, ora 15.30 si Rόbert Köteles “Centrum”, Galeria Casa Artelor, ora 17.00.
Mihai Topescu unul dintre maeştrii consacraţi ai sticlei care creează, colaborează, expune în teatru la Craiova, de ani buni este de opt ori laureat a importante premii naţionale pentru opera realizată în sticlă, dar şi pentru performing urile filmate, devenite Lecţia de anatomie a sticlei.
Piesele lui imaginează o metaforă a teatrului care surprinde mecanismele absurde şi limitele lumii reale iar această teatralitate intrinsecă a lor, ca şi prezentarea naşterii lor, în foc, prin filmul proiectat în expunere, întregeşte impresia de lume închisă, capcană fără ieşire pentru suflet.
Rόbert Köteles este unul dintre reprezentaţii marcanţi ai noii scoli artistice de la Timişoara, ivită după înfiinţarea Universităţii de Vest şi deci a profesoratului lui Constantin Flondor care prelungea  activitatea didactică a Liceului de arte de la Timişoara, de departe cea mai importantă instituţie de învăţământ artistic românesc din ultimele patru decenii. Spiritul liber al şcolii, deschis celor mai diverse investigaţii, dar şi rigoarea exemplară a modelelor –Berthalan, Flondor, Itten- sunt răspunzătoare pentru expresia bogată în abstract, pentru luminozitatea şi cromatica îndrăzneaţă a picturilor propuse de Köteles.

Manager (Director General),
Bogdan Cornel PopaMuzeul_Mogosoaia_02