Club Electroputere Bucuresti – Complex de Vitamine 4

image.jpegComplex de Vitamine 4

ARC Berlin/Leipzig (www.arc-gestaltung.de)

Serial Sights
Atelier de design grafic

09 – 13 aprilie 2012

Program:

09 aprilie, orele 19.30 : prezentarea celor trei designeri – Joachim Bartsch, Timo Grimberg, Toni Schönbuchner (ARC Berlin/Leipzig)
10, 11, 12 aprilie (orele 10.00 – 17.00), 13 aprilie (orele 10.00 – 16.00) : program intensiv de lucru
13 aprilie, orele 19.00 : vernisajul expozitiei

Club Electroputere Bucuresti
Biserica Enei nr. 16

Dragi prieteni,

Club Electroputere Bucuresti organizeaza in perioada 09 – 13 aprilie 2013, in cadrul programului Complex de Vitamine, o noua editie a atelierului de design grafic sustinut de Joachim Bartsch, Timo Grimberg si Toni Schönbuchner (ARC Berlin/Leipzig).

Daca aruncam o privire asupra disciplinelor vizuale precum design-ul grafic, pictura, arhitectura, sculptura etc., putem recunoaste cu usurinta serii tematice care sunt reluate de-a lungul istoriei. Intelegem aici, prin serie, constuctia unui intreg prin concordanta, repetitia sau variatia unor piese identice sau asemanatoare.

Plecand de la aceasta definitie simpla vom incerca, in atelierul propus de noi, sa practicam si sa urmarim productia de serie sau metoda seriala.

Proiectul  are o latura practica, aplicata. Se va munci, se va mosmondi in atelier utilizandu-se materialele simple, prefabricate diferite pe care le putem intalni cu usurinta in viata cotidiana. Spatiul urban ofera locul ideal pentru a colecta astfel de materiale ce vor fi luate din mediul lor si reutilizate. Tehnica montajului, pe care o vom preda, este menita sa transforme materialele colectate si sa le aseze intr-un nou context.

Rezultatul acestei activitati consta in obtinerea unor postere si mici brosuri realizate de participanti.
De asemenea, se vor putea efectua si obiecte  tridimensionale. Toate acestea vor fi reunite intr-o expozitie comuna extinsa, care va incheia atelierul.

Atelierul Serial Sights este realizat cu sprijinul Goethe Institut