Promoţie de primăvară la Castelul Pelişor

pelesbPromoţie de primăvară la Castelul Pelişor
Sinaia, România, 4 aprilie, 2013: Reşedinţa regală de la Sinaia, reprezentată de Castelele Peleş şi Pelişor, este un punct permanent de atracţie pentru public, datorită patrimoniului artistic variat şi deosebit de bogat precum şi valenţelor sale de natură istorică şi memorialistică.
Anul 2013 este un an foarte important pentru istoria locului, deoarece se comemorează 75 de ani  de la moartea Reginei Maria, se celebrează 110 ani de la inaugurarea Castelului Pelişor ca reşedinţă princiară de vară destinată cuplului Ferdinand şi Maria şi 20 ani de când castelul a fost deschis ca muzeu.
Castelul Peleş va fi şi el gazda unor evenimente importante întrucât se aniversează 130  ani de la inaugurare şi 60 ani de când a intrat în circuitul turistic.
În acest context, oferim publicului nostru un bilet promoţional care asigură vizitarea expoziţiei de bază de la parterul Castelului Peleş şi integral a Castelului Pelişor, la preţul de 30 lei, reprezentând o reducere de 25% de la tariful integral..

Muzeul Naţional Peleş – Sinaia – str. Aleea Peleşului nr. 2 – www.peles.ro
tel: 0244 310 918 | fax: 0244 312 416 | contact@peles.ro
persoane de contact: Daniela Voitescu, Alexandru Duţă

DESPRE MUZEUL NAŢIONAL PELEŞ
Fostă reşedinţă de vară a regelui Carol I  şi a reginei Elisabeta, Peleşul devine “leagănul dinastiei naţionale”, loc de decizii politice şi important centru cultural-artistic european al vremii. Organizat ca muzeu în anul 1953, Castelul Peleş constituie unul dintre marile tezaure de artă ale României şi este important, în egală masură prin colecţiile sale de artă decorativă, arme, arta plastică, precum şi prin componenta istorico-memorialistică.
A fost dechis pentru public pâna în anul 1975, când a fost inclus într-un program amplu de restaurare, timp de 15 ani, iar din 1990 a fost redeschis ca muzeu.
Conform Memorandumului de înţelegere semnat între reprezentanţii Casei Regale a României şi cei ai Ministerului Culturii, la 1 martie 2007, imobilele Peleş şi Pelişor au fost retrocedate Familiei Regale române, iar patrimoniul mobil face parte din patrimoniul naţional şi nu au facut obiectul retrocedării. Familia Regală a închiriat statului cele două imobile care funcţionează ca muzee, administrate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, până la 19 mai 2013.