Expoziţie de pictură Stela Vesa la Muzeul Naţional Cotroceni

MUZA CU PASARIPicture 068

Muzeul Naţional Cotroceni vă invită,  în Spaţiile medievale ale muzeului, la expoziţia “Stela Vesa – pictură”, eveniment prilejuit de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Femeii.
Stela Vesa este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii Timişoara, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala U.A.P. Bihor, membră a Internaţional Association of Art-UNESCO, membră a Grup D’Art Escola Spania.
Artista a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate, cu lucrări de pictură şi grafică cuprinse în galerii din S.U.A., Grecia, Israel Suedia, Italia, Norvegia, Spania, Belgia, Elvetia, China, Hungary, Canada şi Franţa.
Expoziţia Stela Vesa – pictură oferă spectacolul unei creaţii pline de culoare, cu elegante şi îndrăzneţe portrete, cu o artă ce ne aminteşte de Matisse şi Picasso. Cu o tematică generoasă, folosind o paletă coloristică vie, cele 50 de lucrări expuse, introduc publicul vizitator într-o lume a întâlnirilor cu prietenii, unde femeia este celebrată printr-o delicateţe şi eleganţă exuberantă, a ceaiului de la ora 5, a serilor muzicale sau a vacanţelor mult visate.
Lucrările pictoriţei Stela Vesa au fost apreciate de critică, Curth Goedecke, critic de artă suedez subliniind că “Stela Vesa are un stil distinct, unic, care tinde spre precizie şi perfecţiune”.
Despre propria sa pictură, artista declara că “este pentru mine un act al supremei voinţe; voinţa care mă eliberează de concret, mă ajută să intru în lume şi să o văd aşa cum este. Consider că picturile mele sunt de succes, în cazul în care privitorul se simte încărcat de energie. Încă din copilărie am avut o existenţă izolată. Acest lucru m-a determinat, după formarea mea profesională, să găsesc un loc izolat pentru a picta. Vino şi descoperă lumea mea”.
Muzeul Naţional Cotroceni vă invită să descoperiţi lumea plină de culoare a artistei Stela Vesa, în perioada 8-30 martie 2013, de marţi până duminică între orele 9.30 – 17.30. VISUL UNUI PESCAR SUNETUL MUZICII SIMFONIE IN DOI SCRIPCARUL DE PE ACOPERIS Picture 142 Picture 141 Picture 120 Picture 119 Picture 116 Picture 109 Picture 107 Picture 106 Picture 092 Picture 090 Picture 066 Picture 056 Picture 026 Picture 025 O ZI DE VARA MUZA IN ALBASTRU MUZA CU PASARI 2 MUZA CU FLAUT LA BILIARD CU PRIETENII FATA CU NUFERI DUET DE VORBA CU MUZA BIJUTIERUL CONCERT