Lovitura de imagine! “Colombina in verde” de Grigorescu se vinde in Romania!

Colombina in verde, detaliu 2„Colombina în verde” de Nicolae Grigorescu este vedeta
Licitației de Primăvară organizate de Artmark

De la Paris la Montpellier, de la Montpellier la Carcassonne, plus 11 ore de negociere încheiate cu un rezultat pozitiv în ceea ce priveşte repatrierea „Colombinei în verde” – aceasta este sinteza întâlnirii dintre specialiștii Artmark și colecționarii de artă francezi. Începând de marți, 5 martie, celebrul tablou al lui Grigorescu poate fi admirat la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, în cadrul Expoziţiei Licitaţiei de Primăvară, alături de alte peste 150 de opere semnate de mari pictori români: Petrașcu, Pallady, Băncilă, Cumpăna, Iser, Baba, Câlția ş.a.
Bucureşti, 4 martie 2013
Efort imens în scopul repatrierii capodoperei lui Grigorescu
Şeful biroului de consignare Artă Clasică & Modernă, Florin Petcu, declară: „M-a entuziasmat povestea descoperirii unei capodopere atât de particulare a lui Grigorescu și am așteptat cu curiozitate întâlnirea cu familia de colecționari francezi. Nu a fost deloc ușor, cu atât mai mult cu cât, în mai multe rânduri pe parcursul acestei lungi negocieri chirurgicale de repatriere a ‹‹Colombinei››, colecționarii au avut de gând să renunțe”.  Mai multe detalii cu privire la importanţa capodoperei şi la efortul de repatriere a acesteia puteţi afla de la experţii Artmark, pe site-ul www.artmark.ro.
„Colombina în verde” de Nicolae Grigorescu (valoare estimată 150.000 – 250.000 €) va fi vedeta Licitației de Primăvară, organizate de Artmark la J.W. Marriott Grand Hotel, la data de 20 martie. Operele licitaţiei pot fi admirate de către iubitorii de artă din Bucureşti în perioada 5 -19 martie, la Palatul Cesianu-Racoviţă, din Strada C.A. Rosetti nr. 5. La Constanţa, expoziţia celor mai reprezentative opere din cadrul Licitaţiei de Primăvară va putea fi vizitată în zilele de 7-9 martie, în spaţiul Cazinoului, iar la Ploieşti expoziţia va fi itinerată în zilele de 14-15 martie, la Hotel Central.

(Pentru mai multe informatii despre aceasta recuperare plastica, cititi AICI)

Colombina in verde, N. Grigorescu