Program de artă pentru copii de 6-10 ani în Muzeul Vasile Grigore

Indicii despre artă, program de artă pentru copii de 6-10 ani
în Muzeul Vasile Grigore
_DSC0136

Lansăm programele de educaţie creativă Indicii pentru artă pentru copii de 6-10 ani în primitorul Muzeu Vasile Grigore- pictor şi colecţionar (str. Maria Rosetti, nr. 29).
Derulate pe parcursul următoarelor 6 luni, programele își propun să ofere copiilor ocazia de a descifra ce este arta în cele mai subtile și atractive aspecte. Începem în luna ianuarie cu o temă introductivă despre artă, despre procesul de creație și despre receptarea operei de artă, pentru ca pe parcursul următoarelor teme să le dezvăluim copiilor ce este pictura, sculptura, grafica, artele decorative, arhitectura, la ce folosesc ele, cum se deosebesc și ce tehnici există pentru a le pune în practică.
Programele se vor desfășura de două ori pe lună, sâmbăta și duminica și vor fi susținute de Ana Maistru, ea însăși artist plastic. Programările sunt absolut necesare și se fac numai în săptămâna programului la emailul: oana@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor).
Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/copil (părintele are acces gratuit), 50 lei/doi frați (părintele are acces gratuit), 60 lei/ trei frați (părintele are acces gratuit)..
În luna ianuarie programele se desfășoară după următorul orar:
• Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 10.00 programe pentru copii de 6-8 ani;
• Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 12.00 programe pentru copii de 8-10 ani;
• Duminică, 27 ianuarie, ora 10.00 programe pentru copii de 6-8 ani;
• Duminică, 27 ianuarie, ora 12.00 programe pentru copii de 8-10 ani.
Scopul acestui prim program este familiarizarea copiilor cu noţiuni legate de artele plastice. Personajul gazdă al programului  este un critic de artă imaginar ce şi-a pierdut memoria şi este în căutarea unor  adevăruri fundamentale despre artă. Ajutorul copiilor este esențial pentru ca personajul să recupereze amintirile pierdute, pretext pentru a investiga trăsăturile fiecărui tip de artă: pictură, sculptură, grafică, arte decorative. Atelierul din cadrul programului va consta în găsirea drumului de la un desen la o pictură, prin completarea unei compoziții care are drept model o pictură a artistului Vasile Grigore.
își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică.  Pentru oferta noastră completă de programe, vizitați-ne pe www.dedragulartei.ro