Niculescu Constantin

Anul Nasterii: 1944

Constantin Niculescu

Nascut pe 14 februarie 1944, in comuna Arcani, judetul Gorj, pictorul Constantin Niculescu a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Bucuresti. Face parte dintr-o generatie marcata si de alte nume consacrate – Horia Bernea si Ion Dumitriu, care i-au fost colegi de grupa.
Constantin Niculescu este un nume reprezentativ pentru pictura post-impresionista actuala, activitatea sa fiind desfasurata in Craiova si in toata zona Olteniei. A deschis 37 de expozitii personale si aproape tot atatea expozitii de grup si participari la manifestari nationale, lucrarile sale gasindu-se in muzeele de arta din Craiova si Calafat cat si in colectii particulare din tara si strainatate (S.U.A, Canada, Franta, Germania, Belgia, Olanda, Grecia si altele).
Temele ce constituie nota specifica a picturii sale vizeaza universul satesc din Gorj si Dolj. Dintre numeroasele subiecte abordate, cele mai indragite sunt: pridvorul, oblonul, pivnita, moara, hambarul precum si casele si interioarele de gospodarii taranesti. Oblonul si pivnita sunt considerate ca un aport personal original in tematica picturii romanesti.
Criticul Dan Calin afirma ca pictorul ”este adeptul unui stil al violentelor cromatice, vesele si al exaltarilor tonale” (Revista ‘Arta’, nr.4 / 1983).
In ultima vreme de un interes crescand se bucura din partea artistului, Florile si Naturile statice, al caror colorit viu rezoneaza cu sensibilitatea acestuia.
Constantin Niculescu traieste si lucreaza in Craiova pregatind noua sa expozitie personala din iarna acestui an.

Sursa: http://www.brauner.ro/cv.htm