Mircea Doinaru vazut de Tudor Octavian

Text, foto: Tudor Octavian

“Cu Mircea Doinaru ma vad in expozitii si in atelier o data sau de doua ori in an inca de cand a absolvit Institutul (Institutul de Arta “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti n.n.). E o relatie nitel ciudata intrucat si eu si el avem sentimentul ca ne-am despartit ieri. E genul de continuitate in simtamintele de toate naturile care nu cere multe repere ca sa ramana nealterata de timp.

Mircea Doinaru e un artist cu o cultura a profesiei foarte evoluata care a tot amanat o relatie mai generoasa cu piata europeana. Un intermediar, un agent cu simtul proportiilor, l-ar fi slujit ca sa devina ceea ce este: un pictor de clasa mare. Trebuie sa recunosc ca in forfota biografica a generatiilor din anii 1980 incoace, Mircea Doinaru ramane pentru mine o biografie de pictor de referinta.”

Public acest text insotitor al imaginilor facute de Tudor Octavian cu ani in urma, pentru a marca si o noua vizita pe care am facut-o eu in atelierul lui Mircea Doinaru chiar azi, la invitatia artistului. A fost un cordial prilej de a ne armoniza simpatia reciproca si de a ne ura un “La multi ani!” care depaseste formalul cu anticiparea ocaziilor viitoare de a colabora. (Mihai Constantin)

*** Doinaru, dec 2012 ***

Alte fotografii cu lucrari Mircea Doinaru realizate de Tudor Octavian: