Nastasoiu Alexandru

Alexandru Nastasoiu
Le Joueur de Harpe

Prin sculptura în bronz ”Le joueur de harpe”, Năstăsoiu ne oferă o expresie alegorică a Armoniei, recurgând la binecunoscuta analogie cu muzica, forma artistică cea mai apropiată de idealul armoniei pure. Acestă veleitate de ridicare la nivelul armoniei pure este clamată de întreaga figură a cântărețului sculptat de artist, ale cărui forme alungite, serpentinate, amintind de plastica lui El Greco, sunt anulate brusc de orizontala reprezentată de harpa mignonă, rămasă într-o nemișcare contrastând grav cu dinamica lină a părții inferioare a sculpturii. O formă de exprimare a naturii Armoniei definită precum un produs al luptei contrariilor, o identitate a vibrației sonore făcând să freamăte întregul corp al muzicantului, devenit el însuși simplă prelungire a instrumentului muzical cu care e intrat în rezonanță armonică, cu pauza muzicală succedând acesteia, cu acel ce ce cade sub imperiul muzicii, fără a fi însă și undă sonoră.
Un artist complet de renume international, Alexandru Nastasoiu se naste pe 23 Ianuarie 1950 la Bucuresti.
De la o varsta frageda, Bebe (asa cum ii place artistului sa se intituleze) face cunostinta cu lumea artei initiat fiind de tatal sau.
Este absolvent al  Academiei de Arte Plastice din Bucuresti unde s-a format ca artist.
Paraseste Romania si alege sa traiasca  si sa lucreze in centrul orasului istoric Landsberg, in Bavaria, la 60 de km de Munchen.
Printre artistii lui preferati se numara Leonardo da Vinci si Salvador Dali.
Arta se impregneaza in fiinta lui inca din tinerete iar odata cu venirea in Occident el se inspira din fortele cosmice ale Universului iar operele lui din ceramica sau din bronz  dau nastere unor forme de simbolism puternic.
Cu operele sale, artistul, participa la numeroase expozitii si galerii de renume international.
Sursa: http://www.growart.ro/le-joueur-de-harpe_133.html