Concursul Doodle 4 Google “România mea este…” şi-a desemnat câştigătorul

Google a anunţat câştigătorul primei ediţii a concursului Doodle 4 Google în România. Desenul Iasminei Maria Răceanu, din clasa a VIII-a B, Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava, a fost desemnat de public drept câştigător dintre cele peste 10.000 lucrări participante în competiţia cu tema “România mea este…”.

Logo-ul Google imaginat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google România în data de 1 Decembrie, putând fi admirat de milioane de români. Iasmina a primit de asemenea un premiu în valoare de 15.000 de lei şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala unde învaţă.

În desenul ei, Iasmina şi-a imaginat România ca pe “o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artişti şi sportivi ce i-au înălţat numele la cer. România mea merită iubită!”

Desenul câştigător a fost ales de către public dintre cele 30 selectate de juriu. Alături de marele câştigător, 10 alţi finalişti, cinci la categoria clasele I-IV şi cinci de la clasele I-VIII, au fost premiaţi în cadrul unei gale desfăşurate în Bucureşti, primind fiecare câte o tabletă.

Cei cinci copii premiaţi din clasele I-IV sunt:
● Ania Perta, clasa a III-a D – Şcoala cu clasele I-VIII nr 4, Râmnicu Vâlcea;
● Dogan Buket, clasa a III-a – The International School of Bucharest, Bucureşti;
● Eva Popa, clasa a IV-a – Olga Gudynn International School, Voluntari;
● Paul Vancea, clasa a III-a B – Şcoala cu clasele I-VIII, nr 1, Bicaz;
● Peter Bernad, clasa a II-a B – Şcoala Generală Vaskertes, Gheorgheni.

Premianţii claselor V-VIII sunt:
● Ana Maria Buretea – Liceul de Arta N. Tonitza, Bucureşti;
● Dorina Teodora Sfabu, clasa a VIII-a D – Şcoala Gimnazială, nr 11, Botoşani;
● Iasmina Maria Răceanu, clasa a VIII-a B – Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava;
● Ioana Zah, clasa a VIII-a – Şcoala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu; Alba-Iulia;
● Tatiana Topa, clasa a VIII-a – Colegiul Naţional A. Şaguna, Braşov.

Concursul a premiat şi şcolile în care învaţă cei cinci elevi care au obţinut cele mai multe voturi în faza finală a concursului. Premiile reprezintă burse în valoare de 20.000 de lei cu ajutorul cărora instituţiile de învăţământ pot achiziţiona echipamente şi tehnică de calcul:

● Liceul de Artă N. Tonitza, Bucureşti – Buretea Ana Maria
● Şcoala cu clasele I-VIII nr 4, Râmnicu Vâlcea – Perta Ania, clasa a III-a D
● Şcoala Gimnazială, nr 11, Botoşani – Sfabu Dorina Teodora, clasa a VIII-a D
● Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava – Raceanu Iasmina Maria, clasa a VIII-a B
● Şcoala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu, Alba-Iulia – Zah Ioana, clasa a VIII-a.

Concursul Doodle 4 Google “România mea este…”, organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din România. Până pe 27 noiembrie, publicul a avut posibilitatea să îi aleagă pe cei 10 finalişti dintre cele 30 de desene selectate de juriu şi să îl desemneze pe marele câştigător.

Juriul concursului Doodle 4 Google România a fost format din personalități din domeniul artistic, media și educație: Nicolae Alexi, Adrian Boțan, Adrian Brăescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar şi Cătălin Ștefănescu. Din juriu a făcut parte şi Sophia Foster-Dimino, membră a echipei care se ocupă de redesenarea logo-ului Google la aniversările pe care compania le sărbătorește la nivel internațional și local.

Mai multe informaţii despre concurs la www.google.ro/doodle4google/.