DE CE NU… vernisaj de artă plastică la Palatul Şuţu

Miercuri, 21 noiembrie, la ora 14:00, va avea loc la Palatul Şutu (Muzeul Municipiului Bucureşti) vernisajul expoziţiei de artă plastică intitulată DE CE NU…
Vor expune pictorii Magath (Marian Maria) şi Eugen Raportoru şi sculptorii Mihai Nicolescu şi Cătălin Geană.
Magaht este asistent universitar în cadrul Catedrei de pictură a Universităţii Naţionale de Arte şi fondatorul Grupului „Crinul”, care a activat între anii 1996 şi 2000. Pictura sa este abstractă, dar se apropie de peisaj prin atmosfera creată cu ajutorul texturii, culorii şi luminii.
Eugen Raportoru este un nume afirmat deja de pe scena artei plastice autohtone, dar şi peste hotare. În 2004, două dintre lucrările sale au fost expuse la Vatican, sub egida UNESCO, iar în 2005 a avut o expoziţie personală a Stockholm. Arta sa trezeşte melancolia prin cromatică şi prin prezenţa preponderentă a zidurilor, ferestrelor şi balcoanelor din fier forjat ale Bucureştiului de altădată.
Mihai Nicolescu este asistent universitar la Catedra de Anatomie artistică a Universităţii Naţionale de Arte şi pregăteşte o teză de doctorat cu tema: „Materialul plastic în arta contemporană”. În lucrările sale, foloseşte asamblajele şi tehnica mixtă.
Sculptorul Cătălin Geană s-a afirmat mai ales datorită lucrărilor turnate în bronz. A participat la numeroase expoziţii personale şi de grup din ţara noastră şi este autorul a cinci lucrări monumentale expuse în judeţul Gorj. În legătură cu bronzurile sale, criticul Liviu Tudor Samuilă a afirmat: „Cătalin Geană şochează copleşitor cu bronzurile sale venite parcă de peste mări şi oceane… E un tânar artist european, mai precis un oltean plecat din suflul modernitatii lui Brâncuşi şi coplesit de arta neagră ori de infinitul aztec, transpuse în chipuri şi măşti, în atitudini şi ipostaze vibrând de taine… ”
Patru artişti diferiţi prin tehnică şi tematică, dar care împărtăşesc aceeaşi viziune despre artă. Vă aşteptăm să-i descoperiţi împreună în cadrul acestui proiect curajos.

Cu stimă,

Magath
Eugen Raportoru
Mihai Nicolescu
Cătălin Geană