Hitter Paul

Anul Nasterii: 1982

Paul Hitter

Born 14.12.1982 in Bucharest

Studied at the Art Academy Munichhitter_paul_ax_06Ce e pictura si ce nu? Ce e arta si ce nu? In mintea mea….
June 6, 2011 at 2:04am

Dca esti handicapat si arunci cu culori pe o panza , nu e pictura.Daca e mata sau tactu mare mahar, si tu te-ai trezit intr-o zi a vietii tale ca pot sa dai trei dungi pe o panza, nu e pictura, nu te pacali singur.Daca faci peisaje amarate, e pictura prietene, dar nu e arta. Depinde desigur ce peisaje faci, ce carti ai citit, cine esti, cine mata si cine e tactu,si ce vrei sa faci cu ele. Dar in general…pula arta. Daca iei poze si le pui cu un proiector pe paza si pictezi realist, nu e nici aia pictura prietene, e doar o fotocopie, o fac chinezii in china pentru 10 dolari.Daca nu stii cine e Beethoven, daca nu stii cine e Blücher, sau Nelson, prietene lasa-ne, nu prea ai cum si ce sa pictezi. Daca faci instalatii de rahat, aia nu e arta coaie, e doar arta de spalat creiere, un fel de Pro Tv cultural. Poti sa faci tu videoclipuri alb negru, ciudate, cum vrei tu, in 50 de ani nu te va mai stii nimeni. Sa fim sinceri, daca tragi coca pe nas si arunci culori pe panaza nu esti Jackson Pollock, desi si in privinta lui am indoieli.Daca te cheama Micuta Picasso si il imiti pe Picasso, inseamna ca esti doar o pizda de rahat fara idei proprii. Daca nu lupti pe o cale sau alta impotriva unui sistem sau al unui lucru, nu esti artist prietene. Esti pozar, fara cap si coaie si coalana vertebrala. Daca expui la ambasadele romaniei pe afara, esti doar un pilos de rahat. Daca mata si tactu sunt plini de bani si au firme prin Romania sau afara, baieti si fetite sunteti niste nulitati. Ati avut prea multi bani ca sa mai cititi o carte si sa aveti cu adevarat ceva in cap. Impuscati-va. Arta nu merge cu banii. La inceput in nici un caz. Voi nu ati suferit baietei si fetite, nu ati invatat nimic din viata, nu ati spalat un wc niciodata, nici macar acasa. Asa ca ce vreti voi sa pictati? A, sa nu uitam, daca chiar credeti ca ii intelegeti desenele lui Hans Hartung, atunci sunteti niste snobi de cacat. Eu nu le inteleg, si daca le inteleg…nu prea ma intereseaza.

Publicule, oameni buni, nu mai luati orice rahat drept arta, incercati sa cunoasteti omul care picteaza, intai.Cercetati ce vrea sa spuna, de ce, cum, in ce fel o face, ce riscuri isi asuma.

Arta e scurta, viata e lunga…voi reveni.

Paul Hitterhitter_paul_ax_04 hitter_paul_ax_05Sursa: http://paulhitter.blogspot.ro/

Foto: Mihai Constantin:hitter_paul_artindex_086 hitter_paul_artindex_087 hitter_paul_artindex_012 hitter_paul_artindex_013hitter_paul_ax_03 hitter_paul_ax_02 hitter_paul_ax_01 hitter_paul_artindex_045 hitter_paul_artindex_047hitter_paul_artindex_037 hitter_paul_artindex_050 hitter_paul_artindex_053 hitter_paul_artindex_048 hitter_paul_artindex_049 hitter_paul_artindex_064 hitter_paul_artindex_065 hitter_paul_artindex_068 hitter_paul_artindex_069 hitter_paul_artindex_071 hitter_paul_artindex_072 hitter_paul_artindex_058 hitter_paul_artindex_057 hitter_paul_artindex_011

Cititi si:

Paul Hitter – Lucrari timpurii

Paul Hitter – “No retreat, no surrender” – imagini din expozitie

Paul Hitter – O repatriere demna de remarcat