“In memoriam”, expozitie-omagiu Marcel Guguianu

 

Invitatie Conferinta de Presa.

“In memoriam”, expozitie-omagiu Marcel Guguianu.

Vineri, 9 noiembrie 2012, ora 19.00, are loc vernisajul expozitiei-omagiu “In memoriam” Marcel Guguianu (1922-2012). Expozitia este gazduita de Art Yourself Gallery, in perioada 9-30 noiembrie 2012. Vor fi expuse aproximativ 60 de lucrari – sculpturi in marmura si bronz, desene – semnate Marcel Guguianu. Conferinta de presa prilejuita de acest eveniment are loc in aceeasi zi, in acelasi loc, incepand cu ora 10.00. Participa Viorica Cortez, sotia maestrului, Mircea Mamalauca, Directorul Muzeului Marcel Guguianu din Barlad, precum si Mihaela Pintescu din partea Fundatiei Marcel Guguianu.
Valentin Ciuca, critic de arta: “Temele definitorii pentru sculpturile artistului au fost și au rămas cele ce țin de misterul feminității nubile, de iubire ca vibrație inefabilă și împlinire prin accesul permanent la valorile armoniei și expresivității. Acest popor de forme gracile absoarbe lumina și o răsfrânge divin, dăruind-o ochiului și spiritului. Cine a trecut prin Bârlad și a vizitat Muzeul Guguianu s-a convins că artistul a înnobilat materia prin transfigurarea formei în permanent miracol. Modelatorul iscusit, tandru chiar, a conferit bronzului sau marmurei cioplite virtuțile expresive ale umanului. Sugestivele forme și expresii feminine, unele expuse astăzi în muzee din țară sau străinătate, validează un parcurs creator memorabil și impune un creator stenic și inventiv. Albumele consacrate operei lui Marcel Guguianu, variatele și subtilele analize ale comentatorilor, consolidează ideea vocației și dăruirii. Expoziția de acum de la Galeriile bucureștene Art – yourself scrie încă o pagină convingătoare despre creația Maestrului, a unui artist ce trece cu fiecare zi din timp în durată…”

Marcel Guguianu s-a nascut in anul 1922, la Bârlad. Trairile sale se regasesc in sculpturi monumentale, ansambluri statuare, busturi bronz si marmura ale unor scriitori, poeti, savanti, actori, amplasate in parcuri, gradini publice, institutii, teatre si muzee, in orase si strainanate precum si numeroase opere care fac parte din colectii particulare si de stat din România, Italia, Canada, Iugoslavia, Danemarca, Olanda, Franta, Germania, Japonia, Grecia, SUA sau America de Sud. A participat la peste 25 de manifestari internationale. Peste 23 de expozitii personale in tara si strainatate. Peste 40 de distinctii si medalii primite de-a lungul vietii.

Art Yourself Gallery – Contemporary Art Gallery este situata pe strada Nicolae Ionescu, numarul 11, sector 1, Bucuresti, in vecinatatea parcului Kiseleff.
www.artyourself.ro / www.marcelguguianu.ro
RSVP:Malina Capatina- 0730 709 577/ 021-361 15 89