Cosuletu Mihai

Sursa:http://cosuletudrawing.blogspot.ro/
http://cosuletupainting.blogspot.ro/

Mihai Cosuletu

Lucrarea din licitație este o compoziție din perioada de studii. În cheie cromatică gravă, folosind deopotrivă elemente plastice organice sau, prin contrast, artificiale, artistul rupe monotonia la nivel vizual, propunând o imagine densă, încriptată, plină de semnificații. În ciuda domninantei de brunuri, lucrarea rămâne cea a unui colorist subtil, fiind dozată rafinat, cu oarecare zgârcenie, sporindu-i astfel calitățile.

A absolvit Universitatea Națională de Artă la secția Pictură, clasa profesorului Alexandru Chira. Urmând totodată și un master la același profesor.Încă din perioada studiilor participă la numeroase expoziții de grup și personale dintre care amintim numai cea mai recentă, în 2012, The Greater Good la Art Yourself Gallery, București, curator Adriana Oprea sau în 2010, Portret de familie. Mad pets and englishmen la Atelier 030202, București, curator Simona Vilău.

Pictor prin vocație, cu toate că nu se dă în lături de la cultivarea și a altor forme de exprimare artistică (graphic design-ul, bunăoară), Mihail Coșulețu are o părere fermă cu privire la rolul artistului în societatea contemporană, declarând frust că „Artistul nu are rol în societatea contemporană. Daca el își găsește locul sau altcineva i-l găsește, se poate numi că este norocos, dar în niciun caz acesta nu este rolul lui. El poate exista în conjuncturi mai mult sau mai puțin favorabile, dar nu are un rol anume, chiar dacă alții i-l dau”. Consecvent acestei idei, el își permite ca în creația sa picturală să dea frâu liber pornirilor sale demiurgice, fâcând concurență (involuntar) unei realități pe care nu-și dorește a o schimba prin punerea ei în fața unei paradigme utopice, Coșulețu numai îi face onorul unui „răspuns fabulatoriu”, transfigurând regulile dialogului dus îndeobște între artist și acestă realitate.

Sursa: http://www.growart.ro/coresponden—interior-exterior_190.html