Un secret in vazul lumii – Anticariatul UNU

La Universitate, sub coloanele de pe strada Academiei, se intampla lucruri. Altele decat zgomotoasa constructie a capitalismului intruchipat de parcarea de sub soclurile celor trei statui emblematice. Ma refer la faptul ca micul Anticariat UNU si-a multiplicat spectaculos suprafata acaparand un spatiu alaturat. Asa ca, izolat fonic intre zidurile de carti, l-am gasit pe patronul Marian Vaduva in ultimele pregatiri dinaintea inaugurarii Anticariatului UNU de langa Anticariatul UNU.

Cunosteam vechiul spatiu, mult mai mic si devenit neincapator, asa ca am vizitat cu curiozitate noua locatie, doi pasi mai incolo, pentru a vedea cum se incearca transformarea unui anticariat intr-o adevarata galerie de carte veche, mobilier, pictura, grafica, sculptura mica si alte diverse “vechituri”, denumite generic antichitati. Trebuie sa recunosc ca ii admir pe cei care se incapataneaza sa se extinda, mai ales in afacerile de nisa. Locul arata bine, oferta e  – pentru mine, un relativ necunoscator intr-ale bibliofiliei – surprinzatoare. Ia uite de exemplu un tom despre Tezaurul de la Pietroasa publicat inainte de a ne “refugia” aurul in grija Rusiei:

Sau colectia revistei Arta, seria originala:

Ce m-a lasat insa cu gura cascata este acest catalog al colectiei de arta a Regelui Carol I.

In plus, patronul pretinde ca va poate gasi (aproape) orice carte veche pe care o cautati. La si cu ce pret, intrebati-l direct.