Corneliu Dragan Targoviste la Galeria Ana

Joi, 11 octombrie 2012, ora 18:00,
la Galeria de Arta ANA
Fundatia ANA pentru Cultura si Arta,
are loc vernisajul expoziției de acuarela
propusă de pictorul
CORNELIU DRAGAN-TARGOVISTE


Expoziția poate fi văzută zilnic de la ora 09.00 la 18.00.
Despre pictor și opera sa va vorbi, la vernisaj, criticul de artă Marius Tița, curatorul expoziției.
Corăbii pe mări de acuarelă
În atelierul lui din Târgovişte, ca un colţ de rai al propriei vieţi, meşterul a primit veste din Zhujiajiao, minunata Veneţie a Shanghaiului, cum că Bucureştiul lui zidit din adieri de apă şi culoare a fost selectat printre ce este mai bun în lumea acuarelei de pe Pământ şi va fi arătat la ediţia 2012 a Bienalei Internaţionale de Acuarelă din această localitate.
Expoziţia ce se va desfăşura în ultimele luni ale anului la Galeria de Artă Quanhua din Shanghai, dedicată acuarelei este un element mondial de referinţă în această artă specială în care subtila atingere construieşte lumi şi viziuni.


Pictorul Corneliu Drăgan-Târgovişte merge pe calea acuarelei cu hotărâre, priveşte totul prin aripi de fluturi iar plutirile sale sunt din pastel înmuiat în lumină. Este o lume aparte în care pictorul sălăjuieşte şi în care crede. Caută în stropi de apă şi în mângâieri de pământuri şi găseşte fire de iarbă, corăbii pe mări, ziduri sfinte din Bucureşti, oriental-minaret de Balcic şi basilică San Marco de Veneţia. Timpul dar mai ales spaţiul dispare, se dizolvă în ape mai colorate ca niciodată, se întind cu măiestrie pe hârtia potrivită.
Pictorul se regăseşte în acuarelă. Cei care îl cunosc, pe acest tărâm îl recunosc şi îl redescoperă. Iar cei care nu îl ştiu au cea mai frumoasă ocazie să îl afle. Expoziţia cu care revine pe simeza familiară de la galeria ANA este tocmai o astfel de reîntâlnire a publicului cu lumea de acuarelă a lui Corneliu Drăgan-Târgovişte. Este o alăturare a celor care îl apreciază, este un regal, o plăcere strop cu strop şi o propunere de a vedea lumea şi în acest fel, în lumina de privire blândă şi culorile de paletă sensibilă, vrăjite de penelul lui Corneliu Drăgan-Târgovişte.
Marius Tiţa, octombrie 2012