10 mari impresionisti romani la Artmark

Institutul Artmark de Management al Artei are plăcerea de a vă invita la un weekend de seminarii despre curentul impresionist în creația artistică românească. Evenimentul se adresează celor care doresc să aprofundeze istoria artei românești, intuiesc potențialul investițional al artei și intenționează să se implice activ în această piață. Participând la Cursurile 10 Mari impresioniști ai picturii românești aveți șansa să vă familiarizați rapid cu cele mai sonore nume de artiști ce au fost influențați de curentul impresionist, aflând direct de la specialiștii din domeniu esențialul pentru a aborda avizat opera acestor maeștri ai artei românești.

Cursurile tratează opera și viața a 10 artiști de mare interes pentru evoluția creației artistice din România, cu analiza modalităților de preluare a curentelor europene în arta românească, elemente caracteristice ale curentului și accente individuale. Trecând prin marinele pline de culoare ale lui Nicolae Dărăscu, peisajele japonizante ale lui Samuel Mutzner, scenele păstoase ale lui Schweitzer-Cumpăna și florile pietrificate ale lui Dumitru Ghiață, parcursul propus surprinde o perioadă de mari reușite în arta românească, ce a dat naștere unora dintre capodoperele inegalabile ale patrimoniului nostru artistic. Călătoria prin viața artistică a secolului XIX se încheie cu o vizită ghidată la muzeu, ocazie cu care cursanții intră în contact pe viu cu operele studiate și aplică cunoștințele dobândite în analiza operelor de artă.

Cursurile sunt susținute de profesori de istoria artei, directori de muzee, galeriști/practicieni de renume, toți printre cei mai reputați profesioniști în materiile relevante. Printre lectorii invitați se numără: dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, dna Zoia Apostolache, președintele Fundației Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Monica Enache, șef birou de artă românească modernă în cadrul Muzeului Național de Artă al României, conf. univ. dr. Alin Ciupală, profesor de istorie a colecționismului, dr. Ruxandra Dreptu, ex-sef secție artă românească în cadrul Muzeului Național de Artă etc.
Cursul 10 Mari impresioniști ai picturii românești va avea loc în weekendul 12-14 octombrie, la Palatul Cesianu-Racoviță, din str. C.A. Rosetti, nr. 5, sector 1, București.
Mai multe detalii despre curs găsiți pe pagina Institutului Artmark http://alegearta.ro/descriere-cursuri/.
Înscrierile la curs se fac online prin formularul de pe site-ul Institutului Artmark ori prin email la adresa office@alegearta.ro.