Licitatia “Regalitate si traditie”, 27 septembrie

COMUNICAT DE PRESA

CASA DE LICITATII GOLDART
(www.goldart.ro)

LICITATIA 93

Regalitate și tradiție

Dedicată REGALITĂȚII – mai exact, efigiilor prin care această prestigioasă instituție a ținut să-și afirme atașamentul  față de națiune, acelor imagini prin care s-a autodefinit sau a fost  definită de artiști – dar și TRADIȚIEI, adică imaginarului artistic care a fost îndeobște asociat cu valorile consacrate ale românilor pe parcursul istoriei monarhiei, licitația nr. 93 a Casei Goldart propune amatorilor de artă o ofertă pe cât de selectă pe atât de atractivă.

Lucrările cu tematică regală acoperă o plajă largă de genuri și tehnici artistice: de la ceramica cu efigii princiare și plachete aniversare, de la grafică și sculptură și până la cărți poștale, documente, brevete, cărți, desene și fotografii  înfățisându-i pe membrii familiei regale și anturajul, începând cu Regele Carol I până la Regele Mihai.

Tradiția românească (peisaj , portrete, natura statică, s.a.) este surprinsă în numeroase lucrări de grafică și pictură realizate de: Jean Al. Steriadi, Francisc Șirato , Rodica Maniu, Alexandru Mohy, Arthur Verona, Gheorghe Vânătoru, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Aurel Naray, L. A. Biju, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Petrașcu, Samuel Mutzner, Ion Vlad, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Aurel Baeșu, Iosif Steurer, Octav Angheluță, Ion Mirea, Wanda Sachelarie Vladimirescu.

Licitația cuprinde și o selecție reprezentativă din opera unor binecunoscuți artiști contemporani :  Aurel Nedel, Radu Dărângă, Harry Guttman, Ștefan Pelmuș, Daniel Crăciun, Lucian Liciu, Emanoil Mazilu.

Portretul Regelui Ferdinand de Frederic Storck – bronz

Portretul Regelui Mihai – bronz

Fotografie a Reginei Elisabeta, cu semnatura olografa a Reginei

Tanara cu umbrela de Nicolae Vermont

Micuta japoneza de Samuel Muztner