Expozitie Alina Manole

Citadella Gallery vă invită să luaţi parte vineri, 21 septembrie 2012, la prezentarea publică a operei Alinei Manole, o serie inedită de lucrări figurative de o claritate stilistică ce nu lasă loc de interpretări.

Prezentarea publică va avea loc între orele 19.00-21.00 în str. Virgil Lazarovici nr 38, într-un cartier rezidential de lux din Bucureşti, un spaţiu cosmopolit şi adaptat perfect unei galerii de artă de ţinută.

În deschiderea evenimentului, curatorul expozitiei, DrD Petre Emanuel Ghergu, ce face parte din aceeaşi generaţie cu artista, şi cu care colaborează de mulţi ani, va rosti cuvântul inaugural, prezentând lucrarile Alinei Manole din punct de vedere tematic şi stilistic, făcând totodată o incursiune în lumea plină de dinamism a artistei.

Câteva cuvinte din partea DrD Petre Emanuel Ghergu, premergătoare evenimentului:

“Într-o lume atât de mică pentru puterea de înțelegere a vizualului contemporan, a adevăratelor valori ale ARTEI, iscodind imaginația cu o puternică sensibilitate, Alina Manole stăpânește spațiul plastic, forma și culoarea prin muzicalitatea fără sunet a ritmurilor create de tușele așternute în compozițiile sale armonioase și echilibrate, subliniate de o uimitoare originalitate plastică.
Cu o exuberantă sete de creație, Alina Manole pune în balanță elementele de limbaj specifice celor două domenii: al graphic design-ului și a picturii de șevalet, care, lolaltă, alcătuiesc printr-o tainică alchimie spațiul interior al unei personalități a artei contemporane românești.
Traseele compoziționale bine definite sunt suștinute de cromatica uneori delicată, alteori violentă – după cu o cere subiectul pretext abordat – dar mereu stăpânită cu siguranța unui artist plastic deprins cu tainele domeniului.
Stilul propriu, exprimat prin tușe gestuale, rapide, stăpânite cu maximă abilitate, vădește zbuciumul continuu al exprimării prin artă, creând, astfel, o personalitate matură a artelor vizuale.”

Noi, staff-ul Citadella Gallery, vă invităm cu caldură să luaţi parte la această prezentare de artă contemporană. Catalogul expoziţiei va fi disponibil gratuit, şi se poate downloada de la urmatoarea adresă: http://www.citadellagallery.com/shop/catalogues/alina-manole/