Doodle 4 Google – Romania mea este…

 

Google invita elevii sa-i redeseneze logo-ul pentru Ziua Nationala a Romaniei

 

 

Google lanseaza “Doodle 4 Google”, o competitie nationala prin care invita copiii sa creeze un desen cu tema ‘Romania mea este …’, prin care sa exprime ce reprezinta tara noastra pentru fiecare dintre ei.

Concursul de creatie se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, ce urmeaza cursurile primare sau gimnaziale ale tuturor scolilor din Romania. Desenul marelui castigator al concursului va aparea pe 1 Decembrie, pe pagina de start a Google Romania, pentru a fi admirat de milioane de romani. Micul artist va primi si un premiu in valoare de 15.000 RON, iar finalistii, in numar de zece, vor fi premiati cu tablete. De asemenea, scolile din care provin primii 5 clasati in functie de voturi vor primi cate o bursa de tehnologie in valoare de 20.000 RON.

Copiii pot fi inscrisi in concurs de catre parinti, invatatori sau profesori, respectand regula unui singur desen inscris pentru fiecare copil. Desenele pot fi trimise prin posta sau e-mail, alaturi de formularul de inscriere disponibil pe pagina google.ro/doodle4google. Termenul limita de trimitere a desenelor este 15 octombrie.

Intr-o prima etapa, echipa Google Romania va selecta cele mai frumoase 250 de lucrari din cele inscrise in concurs. Juriul concursului va alege apoi cele mai reprezentative 30 desene, Dintre acestea, primele 10 desene finaliste vor fi alese prin vot public pe site-ul Doodle 4 Google Romania, iar desenul ce va obtine cel mai mare punctaj din intregul concurs va deveni marele castigator. Votul publicului va putea fi exprimat online intre 8 si 27 noiembrie 2012, pe site-ul www.google.ro/doodle4google.

Juriul concursului Doodle 4 Google Romania este format din personalitati din domeniul artistic, media si educatie, Nicolae Alexi, Adrian Botan, Adrian Braescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar si Catalin Stefanescu. Din juriu va face parte si Sophia Foster-Dimino, membra a echipei care se ocupa de redesenarea logo-ului Google la aniversarile pe care Google le sarbatoreste la nivel international si local.

Concursul se va desfasura sub tutela Ministerului Educatiei si cu sprijinul TVR.

Pentru mai multe detalii despre concurs, formulare de inscriere si regulament va invitam sa vizitati pagina competitiei: http://www.google.ro/doodle4google/

* * *

Despre doodles

Google isi schimba logo-ul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate anume care a schimbat lumea; in galeria celor mai recente logo-uri dedicate Romaniei s-au numarat Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul sau Ziua Nationala a Romaniei. Competitii similare pentru a decora pagina Google in momente speciale s-au organizat in peste 30 de tari, Romania aflandu-se la prima editie in acest an.

Doodles – reprezentari ocazionale ale logo-ului afisat pe prima pagina Google (www.google.ro) ce au acompaniat de-a lungul anilor toate cautarile online facute de utilizatorii nostri din intreaga lume. Cand am creat primul nostru doodle nimeni nu si-a imaginat ca vor deveni atat de populare si vor ajunge sa fie considerate o parte integranta a motorului nostru de cautare. Acum, multi dintre utilizatorii serviciului Google Search asteapta cu nerabdare fiecare doodle nou iar unii dintre ei chiar le colectioneaza!

Doodle-urile noastre au devenit cunoscute ca versiuni speciale ale logo-ului Google, care celebreaza sarbatori, aniversari si zile de nastere ale unor artisti, figuri istorice si oameni de stiinta faimosi in intreaga lume. Fie ca este vorba despre prima zi a primaverii, ziua de nastere a lui Albert Einstein sau a 50-a aniversare de la descoperirerea ADN-ului, echipa de artisti Google Doodle gaseste intotdeauna un mod prin care sa sarbatorim aceste evenimente speciale.

Cum a aparut ideea acestor doodles?

In 1998, fondatorii Google – Larry si Sergei au participat la festivalul Burning Man din desertul Nevada. Pentru ca au vrut sa-si anunte utilizatorii ca vor fi plecati in acea perioada, au adaugat emblema festivalului in spatele logo-ului Google.

Primul doodle astfel creat fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logo-ul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neasteptat de bine primita de catre utilizatorii nostri, care au apreciat natura jucausa a acestor modificari. Doi ani mai tarziu, in 2000, Larry si Sergei l-au numit Dennis Hwang managerul echipei Doodle Google.

De atunci am creat peste 1000 doodles pentru paginile de start Google din intreaga lume, sarbatorind personalitati ca Marie Curie, Ghandi sau personaje ca Batman. Unele dintre aceste doodles sunt publicate la nivel global (pe toate paginile de start locale) iar altele sunt create special pentru o anumita tara.

Uneori avem mai multe doodle-uri diferite ce apar in paralel, astfel incat utilizatorii nostri din Romania pot vedea un doodle iar cei din Japonia un altul, cu totul diferit.

Doodle-urile noastre au inceput ca simple ilustratii dar in timp acestea au evoluat, ca si tehnologia, astfel incat am putut sa oferim publicului doodle-uri sofisticate, ca cel dedicat aniversarii primei publicari a povestii lui Pinocchio, si doodle-uri interactive, ca cele ce omagiau opera lui Jules Verne (20,000 de Leghe Sub Mari) sau chitara electrica Les Paul.

Eforturile si pasiunea depuse pentru a crea aceste doodles trezesc la viata paginile de start Google si aduc zambete pe fetele utilizatorilor nostri.

Doodle-uri create pentru Romania

Acestea sunt cateva dintre doodle-urile care au onorat evenimente si aniversari din cultura si istoria Romaniei. Toate sunt colectionate si pot fi vazute pe pagina http://www.google.com/logos/

 George Enescu

Sergiu Celibidache

Constantin Brancusi

 

I.L. Caragiale

 

Martisor

 

Ziua Nationala a Romaniei