EXCLUSIV! Ion (Alin) Gheorghiu in fotografii inedite

Text si photo credits: Tudor Octavian

“Intrucat scrisesem o cronica de expozitie pe care pictorul a gasit-o compatibila in toate privintele cu gandirea sa si cu produsul acestei gandiri – pictura -, m-a invitat in mai multe randuri la consistente dialoguri de atelier. Tot timpul am avut sentimentul ca Alin Gheorghiu vrea sa ma faca martor la cele mai personale adevaruri ale atelierului sau.”

“Nu numai ca imi permitea sa-i inventariez tot interiorul dar plusa dand la iveala si alte lucruri ca si cum stia ca este ultima sansa de a-si promova felul de a gandi pictura si viata de artist printr-un intermediar devotat.”

“N-am stiut cat e de bolnav atunci cand am facut acest complet de imagini amanuntind informatia dincolo de imaginea traditionala a atelierului de artist. Cand, dupa scurt timp, a suferit operatiile care i-au grabit sfarsitul, am inteles ca eu trebuie sa fac asta.”

Acesta a fost inca un material din seria inedita de fotografii cu mari artisti din istoria relativ recenta a Romaniei. Am a multumi aceluiasi Tudor Octavian pentru ca a ales Artindex ca platforma a publicarii in premiera si exclusivitate a acestor documente. (Mihai Constantin)