Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate- ARCEN organizează joi, 16 august, ora 19.00, în fața Ateneului Român, „Protest cu telecomandă. Un protest împotriva desființării TVR Cultural.”

Inițiativa ARCEN vine în urma unui val de simpatie față de postul TVR Cultural, care s-a manifestat pe rețelele de socializare și care atrage din ce în ce mai mulți susținători din țară și din străinătate.

Prin „Protestul cu telecomandă” se atrage atenția asupra crizei instituțiilor publice de cultură din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar și asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice care încearcă limitarea spațiului cultural.

Totodată, prin protestul din fața Ateneului Român, se va semnala situația mass-media românească, care este invadată de divertisment politic, kitsch, ignoranță, non-valoare și agresivitate, TVR Cultural fiind singurul post de televiziune cu caracter exclusiv cultural din România, locul apolitic de întâlnire a intelectualilor, a operatorilor culturali și a oamenilor cu idei constructive.

Protestul împotriva desființării TVR Cultural se va desfășura de la ora 19.00 până la ora 19.30, în fața Ateneului Român, iar simbolul protestatarului, susținător al TVR Cultural, va fi o telecomandă.

________________________________________________________________________________

Trăim o criză a instituțiilor publice de cultură. Din septembrie TVR Cultural își încetează emisia.

Consideri că spațiul audio-vizual românesc este tabloidizat și vulgarizat, că este invadat de divertisment politic, non-valoare, kitsch, ignoranță și agresivitate?

Închide televizorul și vino cu telecomanda JOI, 16 august 2012, de la ora 19:00, în fața ATENEULUI ROMÂN.

Prin PROTESTUL cu TELECOMANDA contestăm decizia de desființare a TVR CULTURAL !