Nişte hoţi au restituit un tablou furat pentru că n-au găsit cumpărători

De tot râsul! Nişte hoţi au restituit un tablou furat pentru că n-au găsit cumpărători
06 Ianuarie 2012,

O întâmplare mai puţin obişnuită a avut loc în Bruxelles, unde angajaţii unui muzeu s-au trezit că un tablou furat în urmă cu trei ani le-a fost restituit de hoţi, potrivit Antena 3.

Hoţii responsabili pentru furtul unui tablou al pictorului suprarealist belgian René Magritte au decis să restituie muzeului lucrarea. Motivul? Nu au găsit cumpărători.

Lucrarea “Olympia”, un nud al Georgettei Magritte, soţia artistului, a fost furată în septembrie 2009, de nişte bărbaţi care au intrat în casa în care a locuit pictorul, transformată în muzeu. În timpul jafului, doi angajaţi ai muzeului, dar şi doi turişti japonezi au fost imobilizaţi.

Problema infractorilor a fost una pe care nici prin cap nu le trecuse să o ia în seamă. Tabloul era atât de cunoscut încât nu şi-a găsit un proprietar, mai ales că lucrarea este evaluată la 1.100.000 de dolari.

După trei ani de încercări, hoţii şi-au dat seama că nu vor avea succes cu această vânzare şi au luat decizia bună de a returna lucrarea. Un necunoscut a contactat un expert care lucra cu asiguratorii tabloului, propunându-i să îi restituie lucrarea fără a pune alte condiţii, a spus André Garitte, custodele muzeului.