Goldart – Licitatie 28 iunie

 

CASA DE LICITATII GOLDART (www.goldart.ro)

LICITATIA 90
Joi 28 iunie, ora 19.00

Hotel Marshal Garden, Cal. Dorobanti 50 B

90 de licitații și 3500 de lucrări de pictură vândute de Casa de Licitații Goldart în patru ani

 

Creată in 2008, ca o continuare a activității Galeriei de artă cu același nume, Casa de Licitații Goldart și-a urmat cu consecvență crezul, anume acela de a oferi colecționarilor și iubitorilor de artă lucrări de valoare ale artiștilor români clasici și contemporani, atent expertizate și evaluate și de a contribui la creșterea cotației artiștilor romani într-un  mod onest și transparent.

 

Cu o medie de 20 licitații anual, Casa de Licitații Goldart a vândut, până în prezent, peste 3500 de lucrări de pictură, din colecții particulare, reușind, prin vânzările sale, preluate de cele mai importante portaluri internaționale de artă, să promoveze arta plastică romanească în toate colțurile lumii.

 

Cu ocazia licitației cu nr. 90, Casa Goldart propune iubitorilor de artă numeroase piese de grafică, pictură, sculptură, semnate de nume mari ale plasticii românești, cărți rare și obiecte vechi. Se cuvine a menționa, în primul rand, lucrarea « Crizanteme » de Ștefan Luchian, ulei/pânză, care a figurat în expoziția « Ștefan Luchian » de la Muzeul de Artă al R.P.R din 1957. “Crizantemele”, estimate la 120000-140000 euro, transmit, pe linia celor mai reușite naturi statice din creația artistului, sentimentul de grație al unui iremediabil îndrăgostit de natură.

 

« Arome » vechi, trimiteri la o lume inchipuită de altădată, ne vor întampina în lucrările artiștilor noștri clasicizați precum Kimon Loghi, Nicolae Vermont, Octav Bancilă, Horia Bernea, Ludovic Bassarab, Marius Bunescu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu sau chiar și în lucrările artiștilor contemporani : în peisajele semnate de Liviu Suhar, Emil Ciocoiu, Cornelia Ionescu Dragușin, Florin Ciubotaru; în naturile statice ale lui Iacob Lazar, Benone Șuvăilă; în personajele unor Nicolae Blei, Sorin Ilfoveanu și Ion Iancuț.

 

Doua sculpturi, « Bust de femeie » de Dumitru Măţăuanu  si «Șoimar » de Emile Pinédo, precum și trei icoane (Sfanta Parascheva-Atelier bulgăresc, Sfinții împărați Constantin și Elena și Sfantul Nicolae – ateliere românești) întregesc variata gamă de obiecte de artă propuse publicului cumpărător în această licitație.

 

Lucrările sunt expuse la sediul Goldart din Cal. Dorobanti 127 până miercuri 27 iunie, ora 19,00, iar licitația va avea loc la Hotelul Marshal Garden din Cal. Dorobanti 50 B,  joi 28 iunie, ora 19.00.

« Crizanteme » de Stefan Luchian

Horia Bernea

Octav Bancila

Gheorghe Petrascu