Povestile Alinei Darian la Palatul Mogosoaia

Povestile Alinei Darian redate in sute de desene colorate

 

Cei mici, chemati la “Palatele Brancovenesti”, sa inventeze personaje de poveste

Copiii sunt invitati la atelierele Foisor si Biblioteca Martha Bibescu, din cadrul Centrului Cultural «Palatele Brancovenesti», sa intre intr-o lume a povestilor si sa-i cunoasca pe autorii personajelor, atat de indragite, in fiecare duminica, incepand cu 17 iulie si pana pe 16 iulie. In fiecare week-end vor fi prezenti la «Palatele Brancovenesti», de la Mogosoaia, cate doi artisti care-i vor indruma pe cei mici chiar sa inventeze, la randul lor, alte personaje de desene animate.

Alexandra Rădulescu şi Agnes Keszeg vor fi alaturi de cei mici, in aceasta duminica, de la ora 10.00. Ele vor dezlega imaginea literară a poveştilor Alinei Darian în zeci şi sute de desene colorate, toate putând fi secvenţe dintr-un preţios  film de animaţie. Imaginaţia copiilor este provocată cu fiecare pagină intens colorată, bogat ilustrată, iar dacă rămân pagini libere în cartea cu poveşti a zilei, este pentru ca micii vizitatori să le umple cu personaje şi întâmplări, cu desene născocite chiar de ei, îndrumaţi sau doar antrenaţi de artiştii prezenţi cu pensule, caiete, crete colorate şi tolba cu poveşti.

Lucrarile celor doua artiste, Alexandra Radulescu si Agnes Keszeg, vor fi expuse la Galeria Foişor,  in cadrul unui vernisaj ce va avea loc sâmbătă, 16 iunie, ora 17,00.

Doina Mândru