Concert AG Weinberger, la Palatul Mogoşoaia – 10 iunie

 

Concert  AG Weinberger, la Palatul Mogoşoaia

Primaria Municipiului Bucuresti ii invita pe iubitorii muzicii de buna calitate, duminicǎ, 10 iunie, la ora 19:00 la Palatul Mogoşoaia la un concert sustinut de AG Weinberger & The BoomTown Pickers .

 

”Un Deliciu Acustic” este titlul proiectului muzical prezentat de celebrul muzician, în cadrul cǎruia vor putea fi ascultate piese in premiera. Şi cum întotdeauna AG Weinberger ştie sǎ-şi surprindǎ publicul, cu piese cântate într-o manierǎ inconfundabilǎ, de data aceasta va  aduce în faţa audienţei şi un instrument unic in Romania, lapsteel guitar, un instrument cu sonoritǎţi exotice, tipic muzicii hawaiiene si country.

 

Concertul de la Palatul Mogoşoaia face parte din seria spectacolelor live prezentate publicului de AG Weinberger & The BoomTown Pickers.

 

 

Manager (Director General),

Bogdan Cornel Popa

 

AGWeinberger – The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind ‘întaiul misionar al muzicii Blues’,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

 

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

 

În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.

Nashville Calling, întîiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

 

În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.

Din 2011 este realizatorul şi gazda emisiunii ‘Acadeaua – cea mai dulce emisiune’, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2, începand cu ora 23:00, aflatǎ deja la cel de-al III-lea sezon.

Tot în 2011 a fost decorat cu ‘Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler’, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

 

Discografie

– În 1996, AGWeinberger lansează primul album de Blues din România “Good Morning, Mr. Blues”.

– În 1997 lansează cel de-al doilea album, “Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.

– În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.

– În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling”primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA

– In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”

 

 

Muzică de teatru

 

O altă activitate de excepţie a lui AGWeinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica de scenǎ pentru 17 producţii de teatru.

 

Citate din SUA

    “Un chitarist foarte bun, dinamic.”

B. B. King

 

“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.”

                                                Revista “Big City Blues Magazine”, Detroit

 

“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.”

Cotidianul “Las Vegas Review Journal”

 

“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.”

Son Seals

 

“Un chitarist excelent şi charismatic.”

Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas

 

“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.”

                                        Cotidianul “The Jonesboro Sun”        

 

“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”

                                        Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records

 

“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.”

Saptaminalul national american de divertisment “Call Back Magazine”

 

 

info@agweinberger.com

www.agweinberger.com

www.reverbnation.com/agweinberger

www.myspace.com/agweinberger

www.sonicbids.com/agweinberger