Fotografii români care au ajuns în finala SWPA expun la Cărtureşti Verona

Felicia Simion, Romania, Youth Shortlist, Portraits, Sony World Photography Awards 2012

Text: scris pe 18 Mai 2012 de Bogdan Ștefănescu/ Articol stylereport.ro

Sursa foto: Sony World Photography Awards

Găzduită pentru prima dată în România, între 18 şi 30 mai la Cafe Verona din librăria Cărtureşti, expoziţia de fotografie Sony World Photography Awards (SWPA) are o secţiune dedicată artiştilor români care au ajuns în ultimii trei ani în finala competiţiei.

Lucrările cu care Ionuţ Hrenciuc şi Felicia Simion s-au remarcat dintre cei 1400 de români înscrişi la SWPA 2012 i-au ajutat să câştige aprecierea juriului de la Londra şi să se califice în selecţia finală de la secţiunile „Panoramă”, în cadrul competiţiei „Open”, respectiv „Portret”, în competiţia dedicată tinerilor cu vârsta până în 20 de ani.

Finaliştii din anii anteriori sunt Bogdan Gîrbovan, Sergiu Sechel, Sorin Onişor, Ştefania Cruceru, Marina Adyrkhaeva, Ana Maria Grecu şi Olah Laszlo-Tibor. Fotografiile tuturor vor putea fi vizionate până în data de 30 mai alături de cele mai bune fotografii din lume premiate anul acesta şi selectate dintr-un total de 112.000 de înscrieri primite din 171 de ţări.

Ionut Hrenciuc, Finalist, Sony World Photography Awards 2012

Sony World Photography Awards este una dintre cele mai renumite competiţii internaţionale de fotografie. Competiţia, făcută de Organizaţia Mondială de Fotografie, este âmpărţită tradiţional în două mari categorii, Professional şi Open, iar de anul acesta a fost introdusă şi categoria Youth, pentru cei sub 20 de ani.

„Arta fotografică este, astăzi, disponibilă oricui, indiferent de vârstă sau de nivel, astfel că orice pasionat se poate înscrie în această competiţie. Sunt de părere că fotografia nu îi imparte pe fotografi în amatori şi profesionişti. De fapt, miza este cum să surprinzi imaginaţia oamenilor cu ajutorul unei imagini. Suntem onorați de numărul mare de înscrieri din partea fotografilor români, care anul acesta a ajuns la 1400. Ne așteptăm la un număr și mai mare de înscrieri în 2013” – Scott Gray, preşedintele Organizaţiei Mondiale de Fotografie.

În cadrul evenimentului de la Bucureşti, vizitatorii vor putea participa în week-end-ul 19-20 mai şi la workshopul susţinut de fotograful Simion Buia pe temele “Make-up portrait”, “Romanian fashion portrait” și „Portrait yourself“. Puteți vedea mai multe lucrări participante în galeria de mai jos.

Bogdan Garbovan 8th-floor

Bogdan Garbovan 9th-floor

Bogdan Garbovan 10th-floor

Gasiti toate fotografiile ajunse in finala (este un concurs “open” deci deschis tuturor) pe site-ul SWPA.