Tripla expozitie la Art Yourself

Marcel Lușe, Marta Palii, Silviu Pavel

5 – 22 aprilie, Art Yourself Gallery


Galeria Art Yourself vă invită joi, 5 aprile 2012, ora 19:00, la vernisajul expozițiilor Tradiții (solo show Marcel Lupșe), Fericirea ca paradox (solo show Marta Palii) și Serii (solo show Silviu Pavel).


Tradiții, este o expoziție construită în jurul Florilor de Leac, imagini pe care Marcel Lupșe le-a împrumutat din imaginarul Evului Mediu și le-a reinterpretat într-o plastică a zilelor noastre. Compoziții care uimesc prin minimalismul lor, acorduri cromatice care aduc liniște sufletească, și – din când în când, discrete – mesaje care ne adâncesc în meditație: așa s-ar putea rezuma, în doar trei idei, această serie a deja reputatului bistrițean. Grădinile și luminișurile Bistriței, naturile statice cu mere și dovleci, compozițiile cu scai și compozițiile cu inflorescențe întregesc harta acestei expoziții. Curator Dragoș Farmazon.


Expoziția va fi deschisă până în data de 22 aprilie, la parterul Art Yourself Gallery.


Fericirea ca paradox este prima expoziție personală a tinerei Marta Palii. Expoziția problematizează socialismul, care a fost criticat pentru încercarea lui de a transforma oamenii în mașini care trebuiau să funcționeze după un anumit program. În pofida acestei realități, oamenii sovietici erau mereu prezentați idilic, ca indivizi fericiți și mulțumiți de modul lor de viață. Fericirea ca paradox vorbește despre această invenție a manipulării: omul împlinit, roșu în obraji, mereu zâmbitor. Curator Dragoș Farmazon.


Expoziția va fi deschisă până în data de 22 aprilie, la primul etaj al Art Yourself Gallery.


Serii este o expoziție care pune la un loc mai mute cicluri ale fotografului Silviu Pavel. În fotografiile lui Silviu Pavel primul lucru care te atrage e un fel de “significant form”, aceea combinație de tonuri și geometrii despre care criticul de arta Bell Clarke spunea că se regăsește în toate marile lucrări de artă, de la pictură până la arhitectură. Planuri suprapuse, scene suprarealiste, oameni ân elementul lor, viața surprinsă dezarmant de natural de către un “outsider”. Curator Ioana Mițu.


Expoziția va fi deschisă până în data de 22 aprilie, la ultimul nivel al Art Yourself Gallery.


Expozițiile pot fi vizitate de marți până sâmbătă între orele 12:00 și 20:00, la sediul galeriei (str. Nicolae Ionescu 11, în proximitatea parcului Kiseleff).