Cursuri de management de arta

Institutul de Management al Artei a fost înființat în 2011 de către Artmark și ArtSociety, în colaborare cu corpul profesoral de specialitate, şi reprezintă prima platformă de pregătire profesională în domeniul pieţei de artă din România.


În contextul creşterii interesului în artă ca preocupare investiţională şi al nevoii de informare din surse legitime, Institutul de Management al Artei oferă cadrul pentru descoperirea sistemului de funcţionare al pieţei de artă din România şi a bunelor practici în tranzacţionarea operelor de artă.


Constituind până nu de mult secretele bine păstrate ale liderilor pieţei, informaţiile de specialitate sunt acum accesibile tuturor celor interesaţi să pătrundă în lumea artei. Cursurile Institutului de Management al Artei se adresează noilor investitori în artă, oferindu-le resursele necesare pentru a fructifica un domeniu plin de satisfacţii şi privilegii, precum şi profesioniştilor în diferite domenii, care îşi doresc să înceapă o carieră în piaţa de artă.


Institutul Artmark de Management al Artei organizează cursuri intensive în patru sesiuni anuale, fiecare pe parcursul a câte două zile și jumătate. Cursurile sunt susţinute de specialiștii, profesori de istoria artei, directori de muzee, galeriști/practicieni de renume din țară și invitați din străinătate, toți cu experiență și performanțe recunoscute.


Programa îmbină teme din Istoria Artei – dedicate cunoaşterii principalelor direcţii, personalităţi şi creaţii de referinţă din arta românească a sec. 19 și 20, precum şi înţelegerii evoluţiei artei contemporane – cu referinţe despre valoarea de piaţă a artei, principiile şi cadrul legal de tranzacţionare, rolurile instituţiilor, modele de colecţionari şi de investitori de succes, puse în legătură cu cazuri din lumea artei internaţionale.


Sesiunile de cursuri sunt structurate pentru a acomoda nevoile unor cursanți (antreprenori, manageri, angajaţi, studenţi, persoane din afara Bucureştiului etc.) care nu se pot dedica săptămânal orelor de curs, ci preferă o variantă intensivă, de weekend. Cursurile au loc la sediul Institutului de Management al Artei din București, din Palatul Cesianu-Racoviță, de vineri după-amiaza până duminică seara, în următoarele perioade:


    20-21-22 aprilie

    22-23-24 iunie

    14-15-16 septembrie


Orarul complet al cursului se poate consulta pe site-ul AlegeArta.ro.


Pentru înscrieri până la data de 31 martie 2012, se oferă o reducere de 10% din taxa de participare. Înscrierile se pot face folosind formularul de pe site-ul AlegeArta.ro.