Arhanghelul CHAMUEL de Elena ANDREI

Elena Andrei

De aproape un an de zile, din cand in cand, invariabil in orele tinere ale noptii, Elena imi scrie ca a mai dus la bun sfarsit “un Arhanghel”. Cu bucurie v-am putut arata succesiv nasterea acestor panze cu valori iconografice, in mai multe articole la care gasiti trimiteri mai jos in articol. Cel mai recent personaj este Chamuel, pe care Elena isasi il va explica in textul-argument care ii precede fiecare lucrare din aceasta serie. O face cu aceleasi mijloace artistice pe care le-a definit de la incepututl travaliului la aceasta “Armada de Dios”: cu o linie simpla si precisa, dintr-o perspectiva frontala care vine din paleta estetica a Bizantului, cu culori acrilice tari, saturate si mereu justificate ideatic. Elena Andrei completeaza ceea ce Erminiile au neglijat sa descrie si sa specifice de-a lungul vremii. O serie de 13 arhangheli in 12 panze. A mai ramas numai o panza pentru ca apoi, dupa un ragaz dominat de un amestec de sentimente – nostalgie, depresie, usurare – care ar precede o astfel de colosala acusare spirituala, sa inceapa munca si demersurile pentru ca seria Arhanghelilor sa fie aratata lumii in toata splendoarea sa. Din acest punct de vedere, 2012 va fi un an de apogeu pentru Elena. (Mihai Constantin)

Semnificația numelui Chamuel este Cel care Îl vede pe Dumnezeu sau Cel care-l caută pe Dumnezeu. Este cunoscut și sub alte denumiri – Camael, Camiel, Camiul, Camniel, Cancel, Jahoel, Kemuel, Khamael, Seraphiel, Shemuel.

În mitologia iudeo-creștină, Chamuel este unul dintre cei 7 mari Arhangheli, conducător puternic în ierarhia Puterilor, o ierarhie care asigură protecția lumii de energiile negative. El este unul dintre cei 10 Arhangheli sefiroți ai Cabalei și numele lui înseamnă CARITATE.

Arhanghelul Chamuel guvernează cea de-a 3-a Rază, Raza iubirii, de culoare roz-orange, iar pentru a face trimitere la aceast fapt am realizat culoarea pielii sale în nuanțe diverse de roșu. În unele tradiții se spune că este acoperit de foc și pentru acest motiv, în tablou, focul înconjoară o parte din silueta Arhnaghelului. El simbolizează cea de-a 4-a chakră, care este exprimată vizual prin lotusul cu 6 petale de culoare verde de pe armura lui Chamuel.

În literatura ezoterică se spune că, culoarea aurei sale este verde deschis. Astfel, am ales să-I realizez aripile în nuanțe diverse de verde, făcând trimitere și la chakra pe care o reprezintă.

Cristalele asociate acestui Arhanghel sunt aventurinul, jadul, quartz-ul roz, smaraldul, turmalina, fluoritul verde, chihlimbarul, chyrosprase-ul si krunzit-ul. Toate aceste cristale sunt încrustate în armura lui Chamuel.

În anumite tradiții se spune că este conducatorul oștilor care i-au alungat pe Adam și Eva din Rai și acest lucru este simbolizat de armura bogată cu care este îmbrăcat. Conform părerilor a diferiti angeologi, Chamuel este unul dintre cei doi Îngeri care, alături de Gabriel i-a adus alinare lui Iisus Hristos în grădina Ghetsimani.

Guvernează planetele Pământ și Marte și ne ajută să găsim bucuria interioară și fericirea din viețile noastre. Arhanghel al iubirii divine, Chamuel aduce în lumea noastră pacea, forța și frumusețea interioară. (Elena Andrei)

Link catre Elena Andrei – JOPHIEL, Frumusetea lui Dumnezeu

Link catre AZRAEL – Ingerul Mortii, de Elena Andrei

Link catre Elena Andrei ni-l aduce pe ARIEL

Link catre Elena Andrei – Arhanghelul HANIEL

Aceasta este lucrarea in forma finala, urmata de fotografii ale diverselor detalii:

Link catre Elena Andrei – Arhanghelul RAZIEL

Link catre Arhanghelul ZADKIEL de Elena Andrei