My Girls marca Lucian Taran

Expoziţia de ceramică sculpturală “My Girls”, marca Lucian Țăran la Galeria Galateea. Curator: Georgiana Cozma

 

Vineri, 9 martie 2012, de la ora 18.00, va avea loc la Galeria Galateea, Calea Victoriei nr 132, sector 1, Bucureşti, vernisajul expoziţiei de ceramică sculpturală semnatã Lucian Ţãran. Redeschisă prin iniţiativa Uniunii Artiştilor Plastici din România, la finele anului 2011, Galateea este prima galerie de ceramică contemporană din România. Expoziţia va fi deschisă până marţi, 26 martie 2012.

 

Trãsãturile şi caracteristicile feminine ne sunt dezvãluite de cãtre Lucian Ţãran printr-un exerciţiu de sinceritate. Expoziţia sa, cu titlul sugestiv ”My Girls” (Fetele mele), trebuie privitã fãrã falsã pudoare şi fãrã prejudecatã.

Curator: Georgiana Cozma

 

“Intangibile, fragile. Te privesc, se uitã la tine!

O expoziţie colcãind de vitalitate, care face din docilitatea argilei o orgie imagisticã. O lume a tinereţii şi a sinceritãţii, obraznică şi liberă – aşa cum visăm uneori – unde tragicul nu îşi are locul. Nu ne permitem să tratăm cu seriozitate decât cea mai importantă preocupare omenească, jocul! O expoziţie cu ochii pe tine. Enjoy!”

Sculptor: Lucian Ţãran

 

Lucian Ţãran a absolvit Universitatea Naţionalã de Artã Bucureşti în 1996 – departamentul Sculpturã.

Din acelaşi an, Lucian dezvoltã şi actualizeazã tehnici tradiţionale în arta ceramicii, cu transpunere în proiecte sculpturale.

“Expoziţia de sculpturã normalã”, obiecte din teracotã – sau pisicile cu sâni, cum au fost memorate de toată lumea – a fost prima expoziţie personalã marca Lucian Ţăran, în 2005, la Galeria “Orizont” din Bucureşti.

În 2007, profesorul Adrian Guţă l-a invitat să participe, cu una dintre fetele lui de teracotă, la expoziţia“Sculpture contemporaine roumaine”, eveniment organizat la Galeria Muzeului Ianchelevici, Belgia.

Lucian Ţăran este prezent la expoziţii de grup încă din 1993 în România, Grecia, Austria, Ungaria, Belgia.

Pentru un profil complet al sculptorului, puteţi accesa online www.luciantaran.com


 

 

Dorina Cioplea

manager Galeria Galateea

(Calea Victoriei 132, sector 1, Bucureşti)


program galerie:

marţi-vineri: 12.00 – 20.00

sâmbătă: 11.00 – 19.00

duminică, luni – închis