Geo Florenti – Camera LED

 GEO FLORENTI                                         CAMERA LED


                                                


      inaugurare 29 februarie ora 18.00

Galeria “IlMuseodelLouvre” ROMA

via della reginella 25 – 28


Numai lumina intr-o expozitie, ca opera, pentru iluminarea unei  galerii de arta. Dar nu o lumina oarecare , ci aceea a artistului roman Geo Florenti (Focsani 1971),  care de catva timp experimenteaza o iluminatie produsa printr-un sistem de creatie de energie.

  Este aceea ce se va intampla pe 29 februarie  cu spatiul espozitiv “Camera Led”, spatiu ce a luat forma dupa intalnirea dintre galeristul Giuseppe Casetti si artistul Geo Florenti.

 Interventul artistului va fi acela de a inlocui actualul implant de iluminat conventional cu o proprie instalatie de lumini. Mai precis, artistul va pozitiona 100 de puncte luminoase ce vor ilumina spatiul si, energia necesara o va obtine prin riciclul cu celula fotovoltaica “nocturna” a luminii emisa de un bec pozitionat intr-un alt spatiu. De aici utilitatea unui sistem de iluminat fara consum de energie si o noua forma de arta.

  Intre galerist si artist s-a facut un contract, cu o valabilitate de un an, in baza caruia primul va plati suma de 19.99 euro pe luna celui de al doilea.

http://www.ilmuseodellouvre.com/anteprima/indexmostra.asp?idmostre=167


Geo Florenti

Artist


info:

geoflorenti@gmail.com