A murit un artist!
Ruxandra Garofeanu


De fapt el nu moare niciodata daca este un mare artist, cum se intampla in cazul de fata.

Printr-un miracol, condus de Cel de Sus, i-a ramas deschisa o expozitie cu peste 70 de lucrari vernisata in ziua nasterii sale, pe 26 ianuarie, la Galeria Dialog a Primariei sectorului 2 . Era o zi cand nu aruncai un caine afara si cand, in pofida intemperiilor, zeci de posedati de morbul artei s-au incumetat sa infrunte natura pentru a omagia un pictor mult indragit de colectionari.


S-a tinut de mine ani de zile un om de afaceri ca sa-l  pot pune in legatura cu respectivul artist. Nu si-l  dorea decat pe el pe pereti pentru ca il odihnea, ii dadea posibilitatea sa creeze la randul lui. In alta sfera, pe alte coordonate, cu totul diferite.

Timp de 3 saptamani Galeria Dialog a Primariei sectorului 2 a fost vizitata,infruntand nametii de zapada, de peste 200 de persoane. Numarul cataloagelor, oferite gratis, nu minte.

Era ultima  carte de vizita oferita de el, artistul, si de noi, faclia aprinsa pana pe 9 martie 2012.

Era ultimul semn al pamanteanului catre concetatenii lui care poarta in el si cuvantul: adio si nu dispera, viata continua. Eu nu mor, eu exist dincolo de timp. Ma intrupez. Devin inger. Care va purta numele de Vasile Grigore, in pofida a toate pe care le-a savarsit si importiva a toate pe care le-a naruit. Domnul sa-i poarte de grija!