O licitatie diversificata la Goldart

Casa de Licitatii Goldart organizeaza, miercuri, 15 februarie, ora 19.00, licitatia “Despre farmecul diversitatii”. Astfel,  colectionarii vor putea sa aleaga obiecte variate, fara a fi ingraditi de o anumita tema. Vor fi scoase la licitatie bijuterii, argintarie, sticla, ceramica, mic mobilier, carti, dar si arta moderna si contemporana. 

Cumparatorii se vor bucura de varietatea peisajelor prezente in opera lui Stefan Luchian, Constantin Blendea, Mihaela Craciun, Paul Verona, Rudolf Schweitzer Cumpana, Pan Ioanid, Nicolae Tonitza, Maria Dumitrescu, s.a. Natura statica, de la cea “clasica” la cea cu accente expresioniste, cubiste sau post-moderne, este prezenta sub semnatura unor maestrii precum Janos M. Zoltan, Pan Ioanid, Ghe. Vanatoru, Constantin Piliuta, Tache Papatriandafil sau Octav Bancila.

Cei care sunt pasionati de diferite reprezentari ale figurii umane, in nuduri, personaje surprinse in scene de interior sau alegorice vor putea sa le regaseasca in lucrari remarcabile ale  artistilor precum Alma Redlinger, Francisc Chiuariu, Ligia Macovei, Vasile Kazar, Marcel Chirnoaga,  Ignat Bednarik, Nicolae Tonitza, C. Piliuta.

O atentie aparte trebuie acordata lucrarii lui Nicolae Vermont, intitulata ” Pregatiri de calatorie” deoarece contine o serie de elemente distinctive. De obicei, personajul lui Vermont este prezentat intr-un interior, insa in aceasta lucrare se remarca o compozitie ampla dispensata de detalii, care pune in valoare siluetele a trei tinere, astfel oranduite incat sa fixeze punctul de interes al imaginii spre centrul lucrarii. Se constata o depasire discreta a limbajului impresionist prin punerea unui accent mai consistent pe constructia formelor si pe o luminozitate difuza.


Aceasta licitatie va fi diferita atat din punct de vedere al pieselor, cat si ca organizare de cea care a avut loc pe 2 februarie si care a avut un caracter umanitar. Cu aceasta ocazie s-au strans peste 8000 de euro din adjudecarea unor piese realizate de artisti contemporani, bani care i-au fost donati colegei lor Florica Ionescu care are nevoie de un transplant de celule stem. Suma la care s-au ridicat piesele adjudecate in cadrul licitatiei cu numarul 81 s-a ridicat la peste 56.000 de euro, fara a include si lucrarile din cadrul expozitiei umanitare.